Προηγείται ο Tanak στη Φινλανδία


Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ott Tanak στο πρωινό σκέλος της Παρασκευής του Ράλι Φινλανδίας. Προηγείται του Esapekka Lappi κατά 2,7 δευτερόλεπτα. 

  • 5/8/2022

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ott Tanak ολοκληρώθηκε το πρωινό σκέλος της Παρασκευής του Ράλι Φινλανδίας. Ο οδηγός της Hyundai προηγείται του Esapekka Lappi κατά 2,7 δευτερόλεπτα.

Ο Lappi μείωσε τη διαφορά κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου στη θρυλική Lankamaa μήκους 21,69 χιλιομέτρων, αλλά δεν μπόρεσε να προχωρήσει περαιτέρω, καθώς ο Tänak ξέφυγε. Το ζεύγος χώριζε 6,2 δευτερόλεπτα με τρεις ακόμη ειδικές διαδρομές να απομένουν σήμερα. 

Ο Tänak εξεπλάγη όταν βρέθηκε μπροστά από τον αγώνα και παραπονέθηκε για προβλήματα χειρισμού του αυτοκινήτου του καθ' όλη τη διάρκεια του πρωινού. Ο Εσθονός παραδέχτηκε ότι έπρεπε να πάρει ρίσκα και μάλιστα είπε ότι τα χέρια του έτρεμαν στο τέλος της SS4.

Ο Elfyn Evans συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα 4,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον teammate του, Lappi. Ο Ουαλός είχε μια καθαρή διαδρομή, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να επαναλάβει τον ρυθμό που τον έκανε να πάρει τη νίκη εδώ πέρυσι. 

Το μοναδικό εμπόδιο του Craig Breen ήταν μια ελαττωματική ενδοεπικοινωνία στην πρώτη διαδρομή, η οποία σήμαινε ότι μπορούσε να ακούσει τον συνοδηγό Paul Nagle μόνο από το ένα αυτί. Ο οδηγός της M-Sport απέχει μόλις 2,4 δευτερόλεπτα από το βάθρο και είχε 1,8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Kalle Rovanperä, ο οποίος δεν είχε πρόσφυση μπαίνοντας πρώτος στο δρόμο.

Η πρόσφυση ήταν επίσης σημαντική για τον Thierry Neuville, ο οποίος έπεσε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης παρά το γεγονός ότι προηγούνταν μετά την σούπερ ειδική της Πέμπτης.