Ράλι Βελγίου - 2η Μέρα: Λάθος Neuville, πέρασε πρώτος ο Tanak!


Ο Thierry Neuville έκανε μοιραίο λάθος στο απογευματινό σκέλος του Σαββάτου στο Ράλι Βελγίου, με τον Ott Tanak να προβιβάζεται στη πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 20/8/2022

Το Ράλι Βελγίου συνεχίζει να καθηλώνει με τα απρόοπτα και τις ανατροπές που το χαρακτηρίζουν στη φετινή του έκδοση.

Οι τοπικοί fans είδαν τον ήρωά του να μένει εκτός μάχης για τη νίκη κατά το απογευματινό σκέλος του Σαββάτου. Ο Thierry Neuville έκανε λάθος στην SS15, με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα χαντάκι στα δεξιά, διαλύοντας την εμπρός ανάρτηση, και μένοντας εκτός αγώνα ενώ ηγείτο της κατάταξης με σχετικά μεγάλη διαφορά.

Αυτό προβίβασε τον Ott Tanak στην κορυφή της κατάταξης, για τρίτη φορά στο ράλι, με μόλις 4 ειδικές διαδρομές να απομένουν για τη ράμπα του τερματισμού.

Ο Εσθονός, όμως, δεν μπορεί ακόμα να νιώθει άνετος, καθώς ο Elfyn Evans τον ακολουθεί κατά πόδας, στα 8,2 δευτερόλεπτα.

Η εγκατάλειψη του Neuville έφερε τον Esapekka Lappi σε θέση βάθρου. Ο Φινλανδός οδήγησε εξαιρετικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες του, και μπορεί να είναι σχετικά σίγουρος πως με σταθερά περάσματα την Κυριακή, θα πιει σαμπάνια το απόγευμα. Τόνισε, βέβαια, πως «είναι εύκολο να γίνει το λάθος εδώ», οπότε αναμένεται αύριο να οδηγήσει ιδιαίτερα μυαλωμένα.

Ο Oliver Solberg βρίσκεται στην 4η θέση. Ο Σουηδός της Hyundai έδωσε μάχη διαρκείας με τον Adrien Fourmaux, με τους δύο οδηγούς ανταλλάζουν θέσεις μέσα στην ημέρα, αλλά η ποινή 20 δευτερολέπτων που δέχτηκε ο Γάλλος για καθυστερημένη άφιξη στο TC έκανε τα πράγματα πιο απλά, και είδε τον υϊό Solberg να περνά μπροστά με διαφορά 14,3 δευτερολέπτων.

Τέλος, ο Craig Breen «αποχαιρέτησε» τον αγώνα, καθώς στην SS11 πήρε αρκετά ανοιχτή γραμμή σε μία γρήγορο, αριστερή στροφή, και έπεσε στο βαθύ χαντάκι που βρισκόταν στην εξωτερική, αναποδογυρίζοντας το Puma Rally1. Ευτυχώς για τον ίδιο και τον συνοδηγό του, Paul Nagle, κατάφεραν να βγουν σώοι κι αβλαβείς, ενώ απέφυγαν και το ξέσπασμα φωτιάς από τα καυτά φρένα που άγγιζαν το χορτάρι.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS16:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνοςΔιαφορά από τον 1ο
1Ott Tanak1:58:55.2-
2Elfyn Evans1:59:03.48.2
3Esapekka Lappi2:00:05.01:09.8
4Oliver Solberg2:01:46.82:51.6
5Adrien Fourmaux2:02:01.13:05.9
6Takamoto Katsuta2:04:34.55:39.3