Ράλι Μόντσα - 1η Μέρα (πρωί): Ξεκίνημα με το δεξί για τον Ogier, εγκατάλειψε ο Fourmaux


Ο Sebastien Ogier ξεκίνησε ιδανικά το Ράλι Μόντσα, έχοντας την πρωτοπορία του αγώνα, την ώρα που ο Adrien Fourmaux είχε έξοδο και εγκατάλειψη νωρίς στον αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/11/2021

Το τελευταίο ράλι της σεζόν ξεκίνησε με το φαβορί για τον τίτλο, Sebastien Ogier, να προηγείται μετά τις πρώτες τέσσερις ΕΔ, έναντι του Elfyn Evans. Ο Ουαλός κατάφερνε να κρατηθεί κοντά στον teammate του, αλλά δεν μπορούσε να τον περάσει για να έχει ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Αυτά ήταν καλά νέα για την Toyota, αφού με τους οδηγούς της τόσο ψηλά, εξασφαλίζει προς ώρας τον τίτλο των κατασκευαστών.

Ο Thierry Neuville ακολουθεί, αλλά με μεγαλύτερη διαφορά από αυτή που θα ήθελε έναντι του Evans.

Με το πρωινό σκέλος να ολοκληρώνεται νωρίτερα από το προβλεπόμενο, λόγω ενός ιατρικού απροόπτου με έναν θεατή στην SS4, το υπόλοιπο της κατάταξης δεν μπόρεσε να διαμορφωθεί, αφού δεν είχαν προλάβει να περάσουν οι περισσότεροι της πρώτης κατηγορίας.

Έτσι, με δεδομένο το πώς ολοκλήρωσαν την SS3 τα πληρώματα, πίσω από τον Neuville βρίσκεται ο teammate του στην Hyundai, Dani Sordo, ενώ για δυνατά έχει μπει στον αγώνα ο νεαρός Oliver Solberg, στην τρίτη του συμμετοχή με το i20 Coupe WRC.

Το μοναδικό Fiesta WRC που είχε μείνει στον αγώνα ήταν αυτό του Gus Greensmith στην 6η θέση, αφού ο Adrien Fourmaux εγκατέλειψε μετά από έξοδο και ντελαπάρισμα στην SS3. Ευτυχώς τόσο ο ίδιος, όσο κι ο Alexandre Coria είναι καλά στην υγεία τους.

Άσχημα τα νέα για τα Yaris WRC των Takamoto Katsuta και Kalle Rovanpera, που βρίσκονται στο κάτω μέρος της δεκάδας, και χωρίζονται από τον Teemu Suninen, που αντικαθιστά τον απόντα Ott Tanak στο φινάλε της σεζόν.