Ράλι Πολωνίας: Mikkelsen στο τέλος (video)


Ο Andreas Mikkelsen «έκλεψε» τη νίκη τελευταία στιγμή από τον Ott Tanak, αφού ο τελευταίος είχε κλατάρισμα στην προτελευταία ειδική και έχασε την πρωτοπορία.

  • 4/7/2016

Ο Andreas Mikkelsen «έκλεψε» τη νίκη τελευταία στιγμή από τον Ott Tanak, αφού ο τελευταίος είχε κλατάρισμα στην προτελευταία ειδική και έχασε την πρωτοπορία.

Την Κυριακή το απόγευμα όλα πήγαν καλά τελικά για τον Mikkelsen, καθώς ένα κλατάρισμα στο Ford Fiesta του Ott Tanak στην προτελευταία ειδική είχε ως αποτέλεσμα να χάσει 40 s και φυσικά και την πρωτοπορία του αγώνα. Ο Mikkelsen έτσι σημείωσε την πρώτη του νίκη για το 2016 και δεύτερη στην καριέρα του. Να θυμίσουμε ότι ο Νορβηγός και πέρσι στην Καταλονία είχε πάρει την νίκη έπειτα από έξοδο του Ogier. Μιλάμε λοιπόν για τον έκτο διαφορετικό νικητής στους έξι τελευταίους αγώνες, σε ένα πρωτάθλημα αρκετά απρόβλεπτο.
 
Ο Εσθονός μετά το κλατάρισμα έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του και τερμάτισε τελικά στη δεύτερη θέση, με τον Sebastien Ogier να τον παρηγορεί. Μόλις 2,3 s πίσω του και στην τρίτη θέση τερμάτισε στο Ράλι της Πολωνίας ο Heyden Paddon που ήταν αρκετά γρήγορος όλο το τριήμερο με το Hyundai i20, ενώ στην 4η θέση ακολούθησε ο Thierry Neuville με το δεύτερο i20.

Στην 5η και 6η θέση βρέθηκαν τα δύο εργοστασιακά VW Polo R των Jari-Matti Latvala και Sebastien Ogier. Ο Φιλανδός μαζί με δύο βαθμούς από την Power Stage τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση, και ο επόμενος αγώνας γίνεται εντός έδρας για τον Latvala.

Ο Ogier κέρδισε την τελευταία ειδική και την Power Stage και τερμάτισε στην 6η θέση, αλλά παραμένει επικεφαλής τ του πρωταθλήματος. Πίσω του τερμάτισε ο Craig Breen με το DS3, ενώ οι Mads Ostberg, Stephane Lefebvre και Eric Camilli έκλεισαν την βαθμολογούμενη δεκάδα.

Στο WRC 2 νικητής ήταν ο Teumi Suninen με Skoda Fabia R5. Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Φιλανδίας στις 28-31 Ιουλίου.