Ράλι Σαρδηνίας - 1η Μέρα: Πρώτος με διαφορά ασφαλείας ο Tanak


Ο Ott Tanak ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα του Ράλι Σαρδηνίας στην κορυφή της κατάταξης, με διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Dani Sordo, που ανέκαμψε στο απογευματινό σκέλος.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/6/2021

Ο Ott Tanak έχτισε πάνω στο πλεονέκτημα που κέρδισε από το πρωινό σκέλος της πρώτης μέρας στο νησί της Σαρδηνίας.

Ο Εσθονός έφερε το Hyundai i20 Coupe WRC στην κορυφή μετά από τις πρώτες 8 ειδικές διαδρομές, κατέχοντας διαφορά 19,4 δλ. από τον Dani Sordo. Ο Ισπανός βρήκε πολύ ρυθμό το απόγευμα, και πέρασε 2ος στη γενική κατάταξη.

Τρίτος ήταν ο Sebastien Ogier, που συνέχισε να πιέζει όσο μπορούσε για να μείνει όσο περισσότερο κοντά γινόταν στους χρόνους των πρωτοπόρων, με δεδομένο ότι ξεκινούσε πρώτος σε όλες τις ε.δ., χάνοντας χρόνο σε σχέση με όσους έπονταν.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Elfyn Evans, που κέρδισε και μία θέση χάρη στο κλατάρισμα του Thierry Neuville στην 7η ε.δ., την προτελευταία της ημέρας. Ο Βέλγος έπεσε 5ος μεν, αλλά μείωσε τη διαφορά στην τελευταία ειδική, φτάνοντας 1,2 δλ. πίσω από τον Ουαλό της Toyota. 

Η Hyundai ήταν κυρίαρχη όλη τη μέρα, αφού μετά τον Tanak, ε.δ. κέρδισαν τόσο ο Sordo, όσο κι ο Neuville. 

Έκτος ήταν ο Takamoto Katsuta, με το τέταρτο Toyota, εκείνο του Kalle Rovanpera, να έχει εγκαταλείψει από το πρωινό σκέλος. Στόχος του Φινλανδού θα είναι η συμμετοχή στην PowerStage και οι 5 βαθμοί της πρώτης θέσης εκεί την Κυριακή.

Πρόβλημα αντιμέτωπισε λίγο μετά την εκκίνηση της 8ης ε.δ. κι ο Gus Greensmith, που με αστοχία στο ημιαξόνιο που του στέρησε περίπου 4 λεπτά και την θέση του από τον Pierre-Louis Loubet.

Η αυριανή μέρα ξεκινά στις 09:00 Ελλάδας με την SS9, και τις υπόλοιπες επτά ειδικές διαδρομές της δεύτερης μέρας από το Ράλι Σαρδηνίας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με το τέλος της πρώτης μέρας: