Ράλι Σαρδηνίας - 2η Μέρα: Παραμένει πρώτος ο Ogier, καταστροφή για τον Sordo


Ο Sebastien Ogier παραμένει στην πρωτοπόρια του Ράλι Σαρδηνίας με το φινάλε της δεύτερης μέρας στην ιταλική νήσο, όσο η Hyundai χάνει από τις υψηλές θέσεις του αγώνα και τον Dani Sordo.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/6/2021

Ο Sebastien Ogier κληρονόμησε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη με το τέλος της τελευταίας ε.δ. του πρωινού loop στη 2η μέρα, όταν ο Tanak εγκατέλειψε μετά από χτύπημα σε πέτρα στη μέση της αγωνιστικής γραμμής.

Μετά τον Εσθονό, η Hyundai «χτυπήθηκε» και με την εγκατάλειψη του Dani Sordo στην 15η ε.δ., όταν ο Ισπανός πάτησε άτσαλα σε ένα χαντάκι κι έχασε τον πίσω δεξί τροχό, και μάζι κάθε ελπίδα για το βάθρο.

Σε αυτό προβιβάστηκε ο Thierry Neuville για την Κορεατική ομάδα, έχοντας μπροστά του σταθερά τον Elfyn Evans. H διαφορά τόσο αναμεσά τους, όσο κι από τον Ogier παραμένει μεγάλη για να ανατραπεί χωρίς κάποιο απρόοπτο για τον Γάλλο της Toyota.

Σε σταθερό, και προσεκτικό θα έλεγε κανείς, ρυθμό κινείτο ο Takamoto Katsuta, που κρατούσε την 5η θέση γενικής στο χέρι του, ενόψει της τελευταίας μέρας δράσης.

Με όλες τις εγκαταλείψεις και τα πληρώματα του WRC που έπεσαν πίσω, διάφορα πληρώματα της WRC2 κατηγορίας, με Rally2, ανέβηκαν στην κατάταξη, όπως ο Jari Huttunen με τον Mads Ostberg, που έδιναν μάχη για τα πρωτία στην κατηγορία τους.

Η αυριανή μέρα αποτελείται από τέσσερις ειδικές διαδρομές, και εκεί θα επανέλθουν οι Tanak-Sordo, για να πάρουν το μέγιστο στην PowerStage. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με το τέλος της δεύτερης μέρας: