Ράλι Ypres Βελγίου - 1η Μέρα: Προβάδισμα Neuville


Ο Thierry Neuville κλείνει την πρώτη μέρα του ράλι της πατρίδας του στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, και βάζει πλώρη για τη νίκη, όσο ο Craig Breen τον καταδιώκει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: HYUNDAI MEDIA
  • 13/8/2021

Η πρώτη μέρα του Ράλι Ypres Βελγίου βρίσκει τον Thierry Neuville ακριβώς όπως θα ήθελε ο ίδιος: πρώτο, με τη Hyundai να μοιάζει με διαφορά η ταχύτερη ομάδα.

Ο Βέλγος διατηρεί προβάδισμα 7,6 δευτερολέπτων από τον teammate του, Craig Breen, που έχει χάσει κάπως χρόνο από τον τοπικό ήρωα του αγώνα, μένοντας όμως αρκετά κοντά του ενόψει του υπόλοιπου του ράλι.

Την τριάδα συμπληρώνει το έτερο i20 Coupe WRC του Ott Tanak. Ο Εσθονός έχασε σημαντικό έδαφος από τους ομόσταβλούς του, και πλέον βρίσκεται μόλις 1,4 δλ. μπροστά από το ταχύτερο Toyota, του Kalle Rovanpera.

Ο Φινλανδός με τη σειρά του κρατά τον Elfyn Evans στην 5η θέση για μόλις 0,8 δλ., ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Sebastien Ogier, είναι 6ος, περίπου 8 δλ. μακριά από τις θέσεις του βάθρου.

Η τελευταία ειδική της ημέρας ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας, ενώ συνολικά δεν υπήρξαν απρόοπτα μετά το απογευματινό loop.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με το φινάλε της πρώτης μέρας δράσης: