Ράλι Ypres Βελγίου - 2η Μέρα: Με φόρα για τη νίκη ο Neuville, μάχη για το βάθρο!


Το φαβορί για τη νίκη στο Ράλι Ypres Βελγίου προχωρά δυνατά για να την κατακτήσει. Ο Thierry Neuville συνεχίζει να ηγείται του αγώνα, με τον Craig Breen να μένει δεύτερος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA
  • 14/8/2021

Μοιάζει πως με κάθε ειδική διαδρομή που περνά, ο Thierry Neuville είναι όλο και πιο κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη.

Ο Βέλγος παραμένει πρώτος με το τέλος της 16ης ε.δ. του αγώνα της πατρίδας του, και με τον Andrea Adamo, επικεφαλής της Hyundai Motorsport, να έχει δώσει το στίγμα για «διατήρηση των θέσεων», ο Craig Breen οδηγεί τόσο-όσο και κρατά σταθερά την δεύτερη θέση γενικής.

Με την πτώση του Ott Tanak από την πρώτη τριάδα, η Toyota έχει δει την ευκαιρία της για ένα καλό πλασάρισμα, με τον Elfyn Evans να έχει στα 3,3 δευτερόλεπτα πίσω του τον Kalle Rovanpera.

Ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Sebastien Ogier, δεν απέχει αρκετά από τον Φινλανδό ομόσταβλό του, έχοντας ακόμα ρεαλιστικές πιθανότητες για την τελευταία θέση του βάθρου ενόψει της τελευταίας μέρας του ράλι.

Έκτος και τελευταίος των RC1 στη δεκάδα είναι ο Tanak ασφαλώς, μετά και το ατύχημα που είχε το πρωί o Takamoto Katsuta, που είδε εκείνον και τον συνοδηγό του να βγαίνουν σώοι κι αβλαβείς από το διαλυμένο Yaris WRC.

Το ράλι ολοκληρώνεται αύριο, με τέσσερις ειδικές διαδρομές στην πίστα του Spa-Francorchamps, που αυτό το το Σαββατοκύριακο γιορτάζει την 100στή της επέτειο.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος της δεύτερης μέρας: