Ράλι Ypres Βελγίου - 2η Μέρα (πρωί): Πρώτος ο Neuville, τρομακτικό ατύχημα για τον Katsuta (video)


Ο Thierry Neuville κρατιέται μπροστά στο ράλι της πατρίδας του, με το ατύχημα του Takamoto Katsuta να συγκεντρώνει την προσοχή όλων λόγω της σφοδρότητάς του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA
  • 14/8/2021

Η δεύτερη μέρα του Ράλι Ypres Βελγίου ξημέρωσε με τον Thierry Neuville στην πρωτοπορία, την οποία και διατήρησε ως το τέλος του πρώτου loop, παρά το γεγονός ότι ο teammate του, Craig Breen, κατάφερε κάπως να τη μειώσει μετά από 3 ειδικές διαδρομές, για να πάει ξανά στα 6,8 δευτερόλεπτα με το τέλος του loop.

Αναμφίβολα το συμβάν που τράβηξε το ενδιαφέρον στο πρωινό σκέλος ήταν το σφοδρό ατύχημα του Takamoto Katsuta στην SS10.

Ο Ιάπωνας πάτησε σε ένα χαντάκι, που με τη σειρά του τον έφερε αρκετά τετακέ μέσα σε ένα χωράφι στα δεξιά της διαδρομής, προτού σταματήσει σε έναν στύλο. Μπορεί το Yaris WRC να είναι σε κάκιστη κατάσταση, αλλά το πλήρωμα ήταν καλά στην υγεία του, εγκαταλείποντας φυσικά από τον αγώνα.

Για την Toyota τα πράγματα έμοιαζαν κάπως βελτιωμένα, με δεδομένο ότι ο Elfyn Evans πέρασε στην τρίτη θέση. Κι αυτό, γιατί ο Ott Tanak είχε κλατάρισμα στην πρώτη ε.δ. της μέρας, που του στέρησε πολύτιμο χρόνο, ρίχνοντάς τον στην 6η θέση γενικής.

Οι Kalle Rovanpera και Sebastien Ogier συνεχίζουν να ακολουθούν κατά πόδας τον Ουαλό.

Στην περίπτωση του Φινλανδού της Toyota, η διαφορά του από τον teammate του έφτασε στα 2,1 δευτερόλεπτα, χάρη στην ταχύτατη SS12 που έκανε ο νικητής του προηγούμενου ράλι.

Το δεύτερο loop της μέρας ξεκινά κοντά στις 15:11.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ως τώρα: