Ράλι Ypres Βελγίου - 3η Μέρα: Μεγάλος νικητής ο Neuville, ανέβηκε στο βάθρο ο Rovanpera!


Ο Thierry Neuville πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στην παρθενική παρουσία του βελγικού ράλι στο WRC, με τους Craig Breen και Kalle Rovanpera να τον ακολουθούν στο βάθρο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA
  • 15/8/2021

Η τελευταία μέρα του Ράλι Ypres διεξήχθη στην πίστα του Spa-Francorchamps, με τα πληρώματα να κάνουν δύο περάσματα από δύο συγκεκριμένες ειδικές διαδρομές με επίκεντρο το σιρκουί, που πρόσφατα έκλεισε 100 χρόνια ύπαρξης.

Ο Thierry Neuville διατηρήθηκε στην πρωτοπορία και την Κυριακή, μη απειλούμενος από τον teammate του, Craig Breen, που κατάφερε να μείνει δεύτερος και αν ολοκληρώσει ένα εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα για τη Hyundai.

Τρίτος πλασαρίστηκε ο Kalle Rovanpera, νικητής του Ράλι Εσθονίας προ εβδομάδων. Ο Φινλανδός κατάφερε να προσπεράσει τον teammate του στην Toyota, Elfyn Evans, μετά την 18η ε.δ. του ράλι, και έμεινε εκεί για τις δύο τελευταίες διαδρομές, ολοκληρώνοντας το comeback του.

Ο Sebastien Ogier έπεσε εκτός μάχης βάθρου, μετά το κλατάρισμα που υπέστη στην πρώτη ε.δ. της μέρας, και τερμάτισε 5ος, μπροστά από τον Ott Tanak.

Επόμενο ράλι, αυτό στην πατρίδα μας, που σηματοδοτεί την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις και της Ελλάδας στο καλεντάρι του WRC μετά από 8 χρόνια!

Η κατάταξη στην PowerStage:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ράλι: