Ράλλυ Ακρόπολις: Οι φωτιές επηρέασαν τις δοκιμές των Toyota και Hyundai


Τα τεστ των Toyota και Hyundai ενόψει Ράλλυ Ακρόπολις επηρεάστηκαν απόλυτα από τις φωτιές που μαίνονται στην Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTORSPORT
  • 25/8/2023

Με το Ράλλυ Ακρόπολις να πλησιάζει, καθώς απομένουν 13 μέρες για την εκκίνησή του (7-10/9), οι εργοστασιακές και όχι μόνο ομάδες του WRC καταφτάνουν στην Ελλάδα για τις δοκιμές τους.

Αυτό έγινε και με τις Toyota και Hyundai, που τελικά έπρεπε να αλλάξουν τοποθεσία για τα τεστ τους, ώστε να συμμορφωθούν με τις κυβερνητικές οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας για το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών.

Η Hyundai καθυστέρησε κατά δύο μέρες τις δοκιμές της, ξεκινώντας την Πέμπτη, ενώ αντίστοιχα θέματα αντιμετώπισε και η Toyota.

Για την M-Sport, οι δοκιμές θα γίνουν βορειότερα από το Λουτράκι, ξεκινώντας από το Σάββατο.

Μιλώντας στο Dirtfish, ο διευθυντής του αγώνα, Παύλος Αθανασσούλας, δήλωσε σχετικά:

«Την ώρα που μιλάμε, δεν υπάρχει καμία απολύτως επίδραση σε κανέναν από τους δρόμους ή σε καμία πτυχή της διαδρομής για το ράλι.

«Βεβαίως, είμαστε σε στενή συνεργασία με τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας όπου διεξάγεται το ράλλυ. Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή – πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα λυθεί πολύ γρήγορα και οι πυρκαγιές θα αντιμετωπιστούν. Αυτό δεν είναι τοπικό πρόβλημα για την Ελλάδα, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες.

«Οι πυροσβέστες καταπολεμούν αυτές τις φωτιές με όλο το ανθρώπινο δυναμικό τους και θέλουμε απλώς να τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Πηγή: Dirtfish.com