Ράλλυ Ιαπωνίας - 3η Μέρα (1ο loop): Παραμένει μπροστά ο Evans, σταμάτησε ο Rovanpera


Ο Elfyn Evans εξακολουθεί να ηγείται του Ράλλυ Ιαπωνίας μετά και την SS10, την ώρα που ο Kalle Rovanpera έπεσε εκτός βάθρου και σταμάτησε στην απλή διαδρομή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 12/11/2022

Η τρίτη μέρα στο Ράλλυ Ιαπωνίας ξεκίνησε με πολύ λιγότερο δράμα και απρόοπτα.

Ο Elfyn Evans συνεχίζει να βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα, με διαφορά 6,5 δευτερολέπτων από τον Thierry Neuville - κάτι παραπάνω από τη διπλάσια από αυτήν που είχαν στο ξεκίνημα του loop.

Τρίτος είναι ο Ott Tanak, που όμως έχει μεγάλη διαφορά από τη δυάδα της κορυφής και στην ουσία οδηγεί για να κρατήσει την τελευταία θέση του βάθρου, στον τελευταίο του αγώνα με τη Hyundai.

Αντίστοιχα, ο Takamoto Katsuta, όντας 4ος, απλώς οδηγεί για να κρατήσει αυτό το εξαιρετικό για τον ίδιο αποτέλεσμα στον αγώνα της πατρίδας του.

Η μάχη βρίσκεται ανάμεσα στον Gus Greensmith και τον Sebastien Ogier.

Ο Γάλλος έχει αναρριχηθεί στην 6η θέση μετά το κλατάρισμα που είχε το πρωί της δεύτερης αγωνιστικής μέρας, και συνεχίζει να κάνει αυτό που είπε πως θα κάνει εξ αρχής: να οδηγήσει γρήγορα και να το ευχαριστηθεί.

Ο οδηγός της M-Sport, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να νιώθει καυτή την ανάσα του 8κις πρωταθλητή, καθώς έχουν διαφορά 5,7 δευτερολέπτων.

Στην πρώτη ε.δ. της μέρας, την SS8, ο νέος πρωταθλητής είχε κλατάρισμα μετά από λάθος του κι επαφή με το βουνό, με αποτέλεσμα να χάσει 2 λεπτά και 25 δευτερόλεπτά, και μαζί 4 θέσεις, πέφτοντας 7ος στη γενική κατάταξη. Πριν την SS10, σταμάτησε στην απλή διαδρομή με πρόβλημα στην ίδια πλευρά, εμπρός δεξιά, και δεν μπήκε εγκαίρως στη διαδρομή.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Eflyn Evans1:25:36.3
2Thierry Neuville6.5
3Ott Tanak26.9
4Takamoto Katsuta45.6
5Gus Greensmith2:48.5
6Sebastien Ogier2:54.2