Ράλλυ Ιαπωνίας - 3η Μέρα: Neuville στην πρωτοπορία με μικρή διαφορά


Ο Thierry Neuville πέρασε ξανά πρώτος στη γενική κατάταξη, αυτή τη φορά με μικρή διαφορά από τον δεύτερο, Elfyn Evans.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 12/11/2022

Μετά το τέλος του δεύτερου loop της 3ης μέρας, ο Thierry Neuville βρέθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, δημιουργώντας διαφορά 4 δλ από τον Elfyn Evans, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είχε καλή επαφή με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του.

Αντίστοιχα, ούτε ο Βέλγος της Hyundai ήταν ευχαριστημένος, καθώς ούτε η προσπάθειά του στην SS11, ούτε αυτή στην SS12 τον άφησαν ικανοποιημένο, καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με τη διαχείριση του αυτοκινήτου. Με την SS13 να καθυστερεί, και έπειτα να ακυρώνεται, ο Βέλγος ήρθε δεύτερος στις δύο πρώτες ΕΔ, ενώ κέρδισε την SS14, τερματίζοντας μπροστά από τον Evans και στις τρεις ΕΔ.

Ο Ott Tanak κατάφερε να παραμείνει τρίτος στη γενική κατάταξη, έχει όμως πλέον πολύ μεγάλη διαφορά από τους πρωτοπόρους. Όπως πάντα, επέλεξε να είναι ιδιαίτερα λακωνικός στις δηλώσεις του. Μετά την SS12, ο Εσθονός είπε: «Δεν είμαστε πολύ γρήγοροι αλλά αυτό είναι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή.»

Τέταρτος στη γενική κατάταξη ολοκλήρωσε την τρίτη μέρα ο Takamoto Katsuta, τερματίζοντας μπροστά από τον Sebastien Ogier, ο οποίος κέρδισε δύο από τις τρεις ΕΔ του loop. 

«Οι άλλοι οδηγοί πιέζουν οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο. Δυσκολεύτηκα προς το τέλος - κάναμε κάποιες αλλαγές στο στήσιμο και δεν έχουν πετύχει όλες, όμως ακόμα μαθαίνουμε. Δεν παλεύουμε για τη νίκη οπότε έχουμε καταλήξει απλά να κάνουμε δοκιμές,» δήλωσε ο Γάλλος μετά το τέλος της SS12.

Στην 6η θέση ήρθε ο Gus Greensmith, που αντιμετώπισε πρόβλημα με το τιμόνι του τόσο στην SS11, αλλά και στα τελευταία στάδια της SS12.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville1:51:28.3
2Elfyn Evans4.0
3Ott Tanak39.9
4Takamoto Katsuta1:04.5
5Sebastien Ogier2:46.7
6Gus Greensmith3:25.4