Ράλλυ Ιαπωνίας - 4η Μέρα: Έπεσε η αυλαία με νικητή τον Thierry Neuville


Η βροχή έφερε τα πάνω κάτω στο Ράλλυ Ιαπωνίας, με τον Thierry Neuville να κερδίζει και τον Elfyn Evans να πέφτει στη γενική κατάταξη εξαιτίας κλαταρίσματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 13/11/2022

Η Thierry Neuville κατάφερε να τερματίσει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στην Ιαπωνία, και μάλιστα με χαοτική διαφορά από τον δεύτερο, Ott Tanak.

«Νιώθω υπέροχα! Δεν ήταν ένα εύκολο τριήμερο ή μία εύκολη χρονιά, όμως το να ολοκληρώνουμε με μία νίκη και να δείχνουμε πόσο γρήγοροι είμαστε όλο το τριήμερο, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τελειώσουμε τη σεζόν. Οι μετεωρολόγοι μας έκαναν εξαιρετική δουλειά αυτό το τριήμερο, οπότε τους ευχαριστούμε, όπως και όλη την ομάδα,» είπε ο Βέλγος μετά το τέλος του ράλλυ.

Η Hyundai εξασφάλισε ένα εμφατικό 1-2 στο «σπίτι» της Toyota, με τον Ott Tanak να ολοκληρώνει το Ράλλυ Ιαπωνίας στη δεύτερη θέση, σφραγίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την τριετή θητεία του στη Hyundai. Αντίστοιχα, Αντίστοιχα, παρά την ατυχία του συναθλητή του, Elfyn Evans, ο Takamoto Katsuta κατάφερε να ολοκληρώσει το βάθρο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης ήρθε ο Sebastien Ogier, ο οποίος παρόλο που δεν είχε κανένα βρόχινο ελαστικό στο set up του, κατάφερε να ολοκληρώσει χωρίς κανένα πρόβλημα. «Ήταν πολύ δύσκολο να ολοκληρώσουμε το ράλλυ με αυτή τη βροχή και χωρίς κανένα βρόχινο ελαστικό. Είχαμε υδρολίσθηση παντού και δεν υπήρχε κανένας τρόπος να πιέσουμε. Ήταν όμως καταπληκτικά,» δήλωσε ο Γάλλος μετά την SS19.

Ο Elfyn Evans ξεκίνησε τη μέρα με θετικό πρόσημο, κατακτώντας άλλη μία νίκη στην πρώτη ΕΔ της ημέρας, και μειώνοντας σημαντικά τη διαφορά του από τον Neuville, στο 0,6 δλ. Η SS16 όμως δεν του φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς χρειάστηκε να αλλάξει ένα κλατάρισμα, χάνοντας πολύ πολύτιμο χρόνο, και πέφτοντας 5ος στη γενική κατάταξη.

«Βγήκα μάλλον λίγο εκτός σε μία δεξιά στροφή. Οι σημειώσεις ήταν σωστές όμως άργησαν να έρθουν κι έτσι δεν είχα χρόνο να φρενάρω εγκαίρως. Δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσα να κάνω,» είπε ο Evans μετά το κλατάρισμά του στην SS16.

Την κατάταξη ολοκλήρωσε ο Gus Greensmith, ο οποίος ήρθε στην 6η θέση.

Όσον αφορά στους βαθμούς της powerstage, ο Craig Breen κατάφερε να αποσπάσει τους 5 βαθμούς της νίκης, ενώ 3 οδηγοί της κατηγορίας WRC2 τερμάτισαν μέσα στην 5άδα. Ο Miele Mauro ήρθε 2ος, παίρνοντας 4 βαθμούς, ο Teemu Suninen τερμάτισε 3ος, κατακτώντας 3 βαθμούς, με τους Thierry Neuville και Fabrizio Zaldivar να παίρνουν την 4η και 5η θέση, με 2 και 1 βαθμούς, αντίστοιχα.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος του ράλλυ:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville2:43:52.3
2Ott Tanak1:11.1
3Takamoto Katsuta2:11.3
4Sebastien Ogier2:23.6
5Elfyn Evans4:05.1
6Gus Greensmith4:07.4