Ράλλυ Ισπανίας - 1η Μέρα: Στην κορυφή ο Ogier, κλατάρισμα για Evans, Katsuta και Sordo


Ο Sebastien Ogier πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με τον Thierry Neuville να πέφτει τρίτος, και τους Evans, Katsuta και Sordo να έχουν κλαταρίσματα στην SS7.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA MEDIA SITE
  • 21/10/2022

Ο Sebastien Ogier αναρριχήθηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης μετά την SS5, καθώς ο Thierry Neuville αντιμετώπισε πρόβλημα με τις σημειώσεις του, και «δεν μπορούσε να πάει πιο γρήγορα,» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την ειδική.

Η πτώση του Βέλγου της Hyundai δε σταμάτησε εκεί, καθώς ο προσφάτως εστεμμένος παγκόσμιος πρωταθλητής Kalle Rovanpera ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά την SS6, αφήνοντάς τον τρίτο.

«Δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι και, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να πιέσω στο μέγιστο. Το αυτοκίνητο αρχίζει να γλιστρά και είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζω σε ποια σημεία μπορώ να βελτιώσω. Έκανα κάποιες αλλαγές εδώ όμως περιμέναμε περισσότερη βροχή,» είπε ο Neuville με το κλείσιμο της ημέρας.

Ο Ott Tanak ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα του Ράλλυ Ισπανίας στην τέταρτη θέση, και πλέον έχει διαφορά 20 δλ από τον 8κις παγκόσμιο που ηγείται της κατάταξης. «Χάσαμε το υβριδικό σύστημα πάλι. Τρομάξαμε αρκετά στον βροχερό καιρό... έτσι είναι,» είπε ο Εσθονός μετά την SS8.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Dani Sordo, παρά το κλατάρισμα που είχε στην SS7, μπροστά από τον Elfyn Evans, ο οποίος είχε επίσης κλατάρισμα στην ίδια ειδική με τον Sordo. 

Ο Craig Breen ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα έβδομος, ενώ ο Takamoto Katsuta ήρθε 8ος, μετά το κλατάρισμα που είχε στην SS7, ακολουθώντας τους Sordo και Evans.

Adrien Fourmaux και Gus Greensmith ολοκλήρωσαν τη δεκάδα, τερματίζοντας 9ος και 10ος, αντίστοιχα, στη γενική κατάταξη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier

1:06:07.9

2Kalle Rovanpera4.8
3Thierry Neuville12.5
4Ott Tanak20.0
5Dani Sordo50.9
6Elfyn Evans1:01.2
7Craig Breen1:03.7
8Takamoto Katsuta1:28.6
9Adrien Fourmaux1:31.3
10Gus Greensmith1:38.8