Ράλλυ Κροατίας - 1η Μέρα (πρωί): Ο Neuville μπροστά μετά τα κλαταρίσματα Ogier και Rovanpera (video)


O Thierry Neuville ηγείται του Ράλλυ Κροατίας μετά από το πρώτο loop της Παρασκευής, καθώς οι Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera υπέστησαν κλαταρίσματα κι έπεσαν στην κατάταξη,

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 21/4/2023

Το Ράλλυ Κροατίας ξεκίνησε με δυσκολίες και ζητήματα για αρκετά πληρώματα της μεγάλης κατηγορίας.

Στην SS1, ο Tanak έχασε για λίγο την ισχύ από το υβριδικό σύστημα, ενώ είχε και θέμα με το τιμόνι και την υποβοήθησή του, χάνοντας χρόνο, όπως έγινε και με τον Neuville που παραπονέθηκε για αστάθεια στα πιο γρήγορα κομμάτια της διαδρομής.

Τα πρόβλημα χτύπησαν την πόρτα και των Ogier και Rovanpera, καθώς αμφότεροι είχαν κλατάρισμα στην SS2, με αποτέλεσμα να χάσουν πάνω από 1:30 μέχρι να γίνει η αλλαγή του ελαστικού και να συνεχίσουν.

Ως εκ τούτου, ο Neuville πέρασε πρώτος, με τον Evans δεύτερο και τον Tanak τρίτο μετά από τέσσερις ε.δ.

Ο Lappi ακολούθησε στην 4η θέση, πιέζοντας για να φτάσει τον Εσθονό της M-Sport, δίχως επιτυχία, καθώς αυτός έβρισε ρυθμό με κάθε ε.δ. που περνούσε.

Ο Takamoto Katsuta βρίσκεται ως τώρα στην 5η θέση, σταθερά χαμηλά στην κατάταξη των ειδικών διαδρομών, αλλά συνολικά πάνω από τον Pierre-Louis Loubet, που με τη σειρά του δυσκολευόταν με την έλλειψη πρόσφυσης και δεν ένιωθε άνετα να πιέσει, φοβούμενος το λάθος.

Όσο για τον Ogier, αυτός κατάφερε να ανέβει πάλι στη δεκάδα, και μάλιστα 7ος, τελευταίος εκ των Rally1, με απόσταση 87 δευτερολέπτων από τον Neuville.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville37:40.3
2Elfyn Evans16.1
3Ott Tanak22.2
4Esapekka Lappi34.9
5Takamoto Katsuta50.5
6Pierre-Louis Loubet55.8
7Sebastien Ogier1:27.1