Ράλλυ Κροατίας - 1η Μέρα: Πρώτος ο Neuville, ανακάμπτει ο Ogier, μάχη για την 3η θέση


Ο Thierry Neuville έκλεισε την πρώτη μέρα του Ράλλυ Κροατίας στην πρωτοπορία, με τον Sebastien Ogier να ανεβαίνει θέσεις μετά το κλατάρισμα που είχε νωρίς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 21/4/2023

Η πρώτη μέρα του Ράλλυ Κροατίας ολοκληρώθηκε με ζητήματα για αρκετά πληρώματα, μάχη για την τρίτη θέση, και αναμονή για μία βροχή που τελικά δεν ήρθε ποτέ.

Στο πρωινό σκέλος, οι Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera είχαν κλαταρίσματα που τους άφησαν μακριά από τη μάχη της κορυφής, ενώ ο Ott Tanak είχε βραχύβιο πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα, προτού συνεχίσει κανονικά με τη μέρα. 

Ο Γάλλος της Toyota άρχισε να ανακάμπτει, όμως, και ανέβηκε ως την 5η θέση, αν κι είχε ξανά κλατάρισμα στην τελευταία ε.δ. της μέρας.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Thierry Neuville πέρασε στην πρωτιά, και ενώ δεν ήταν πάντα ο ταχύτερος, εντούτοις οδήγησε σταθερά και κρατήθηκε μπροστά, αν και μόλις 5,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 2ο Elfyn Evans, που κέρδισε αρκετό έδαφος έναντι του Βέλγου στην SS8.

Η τρίτη θέση άλλαξε δύο φορές χέρια. Ο Tanak βρισκόταν εκεί ως την SS6, όταν το προσπέρασε με νίκη στην ε.δ. ο Esapekka Lappi, όμως ο Εσθονός μπόρεσε να ξαναβρεθεί σε θέση βάθρου στην αμέσως επόμενη δοκιμασία, κλείνοντας τη μέρα με διαφορά 

Πίσω από τον 5ο Ogier, o Pierre-Louis Loubet απλώς οδηγεί μέχρι τον τερματισμό κάθε ειδικής διαδρομής, δίχως να είναι σε θέση να κάνει καλούς χρόνους, επιτρέποντας με κάθε αγωνιστικό χιλιόμετρο στον Takamoto Katsuta να τον πλησιάσει για την 6η θέση στη γενική κατάταξη. Ο Ιάπωνας έκανε λάθος επιλογή ελαστικών στο πρωινό σκέλος, οπότε στο απογευματινό βρήκε ρυθμό και πίεσε, περνώντας τον Γάλλο στην SS8.

Μιλώντας για τη γενική κατάταξη, ο Kalle Rovanpera έπεσε εκτός δεκάδας μετά το κλατάρισμα στην SS2, αλλά με το τέλος της SS8 ήταν 8ος και τελευταίος από τα Rally1.

Νίκες στις ειδικές διαδρομές της πρώτης μέρας:

  • Sebastien Ogier: 4
  • Thierry Neuville, Esapekka Lappi, Ott Tanak, Elfyn Evans: 1

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Thierry Neuville1:16:02.4
2Elfyn Evans5.7
3Ott Tanak30.0
4Esapekka Lappi33.4
5Sebastien Ogier1:23.7
6Takamoto Katsuta1:52.1
7Pierre-Louis Loubet1:52.9
8Kalle Rovanpera2:40.3