Ράλλυ Κροατίας - 2η Μέρα (πρωί): Ανατροπή με τον Evans πρώτο μετά την εγκατάλειψη Neuville


Ο Elfyn Evans είναι πια στην κορυφή της κατάταξης με το τέλος του πρωινού σκέλους της δεύτερης μέρας του Ράλλυ Κροατίας, καθώς ο Thierry Neuville έκανε λάθος και έμεινε εκτός συνέχειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 22/4/2023

Το Ράλλυ Κροατίας συνεχίζει να συναρπάζει και να προσφέρει ανατροπές και θέαμα και στη δεύτερη μέρα του.

Ο Thierry Neuville παρέμενε πρώτος μέχρι και την SS11, την προτελευταία του σκέλους.

Τότε, ο Βέλγος βρισκόταν μέσα στην ειδική διαδρομή, όταν σε μία δεξιά στροφή διαρκείας έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους του Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, και βρέθηκε γλιστρώντας σε ένα χαντάκι στα αριστερά του.

Έχοντας κολλήσει εκεί, ο οδηγός της κορεάτικης ομάδας έμεινε εκτός, με τον Elfyn Evans να περνά στην πρωτοπορία.

Ο Ουαλός έκλεισε το loop με διαφορά 22,6 δευτερολέπτων από τον Ott Tanak.

Ο Esapekka Lappi προβιβάστηκε στην 3η θέση, αν και ο ρυθμός του δεν το δικαιολογούσε. Ο οδηγός της Hyundai δυσκολευόταν από την αρχή της μέρας, λέγοντας πως δεν έχει άλλη εξήγηση πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να κοιμήθηκε στραβά, καθώς δεν έκανε καμία αλλαγή στο setup του αυτοκινήτου.

Ο Pierre-Louis Loubet ξεκίνησε τη μέρα στην 6η θέση μετά την ποινή του Ogier, έχοντας χάσει τη μάχη από τον Takamoto Katsuta. Από την πρώτη ε.δ. κιόλας, ο Γάλλος θέλησε να επανέλθει μπροστά από τον αντίπαλό του, και έκλεισε το loop στην 4η θέση (έχοντας ανέβει όπως όλοι μία θέση με την εγκατάλειψη του Neuville).

Ο Kalle Rovanpera έκανε εξαιρετικό πρωινό, με τον Φινλανδό να ανοίγει τις ε.δ., γεγονός που τον ευνόησε για την πρόσφυση που θα έβρισκε και το καθαρό του δρόμου, με αποτέλεσμα να μπορεί να πιέσει και να φτάσει με το τέλος της SS12 σε απόσταση 4,7 δευτερολέπτων από τον 4ο Loubet, έχοντας σε απόσταση αναπνοής τους teammate του στην Toyota.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Elfyn Evans1:47:56.5
2Ott Tanak22.6
3Esapekka Lappi44.8
4Pierre-Louis Loubet2:06.9
5Takamoto Katsuta2:08.3
6Sebastien Ogier2:09.5
7Kalle Rovanpera2:11.6