Ράλλυ Κροατίας - 2η Μέρα: Σε τροχιά νίκης ο Evans, ανέκαμψαν Ogier-Rovanpera


Το λάθος του Thierry Neuville σερβίρει (ως τώρα) στο πιάτο τη νίκη του Ράλλυ Κροατίας στον Elfyn Evans, που κρατά σταθερά πίσω του τον Ott Tanak.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 22/4/2023

Ο Elfyn Evans ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα του Ράλλι Κροατίας στην κορυφή της γενικής κατάταξης, χωρίς να κατακτά την πρώτη θέση σε καμία ΕΔ, έχοντας όμως επωφεληθεί σημαντικά από την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου Thierry Neuville, ο οποίος «οδηγούσε» την κούρσα του ράλλι μέχρι και το πρωί της δεύτερης μέρας.

Στη δεύτερη θέση ήρθε ο Ott Tanak, με τη διαφορά του από τον Evans να αυξάνεται από τα 16,8 στα 25,4 δλ, μετά το τέλος της SS16, παρόλο που κατάφερε να κινηθεί ταχύτερα απ' όλους στην SS14. Ο Εσθονός φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες με το χειρόφρενο, και χαρακτήρισε το απογευματινό loop «καταστροφή,» δείχνοντας φανερά απογοητευμένος μετά το τέλος της μέρας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται σταθερά ο Esapekka Lappi, ο οποίος δήλωσε ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, όμως δυσκολεύεται «να αντιληφθεί την ταχύτητα των υπολοίπων,» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέταρτος παρέμεινε ο Sebastien Ogier, κι αν και μειώνει συνεχώς τη διαφορά του από τον τρίτο, Lappi, κερδίζοντας τις δύο εκ των τεσσάρων ΕΔ του απογευματινού loop, όλα δείχνουν ότι δε θα ανέβει στο βάθρο. Ο Γάλλος 8κις παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε ευχαριστημένος με τη συνολική του προσπάθεια, λέγοντας ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε τη μέρα ο Kalle Rovanpera, ανεβαίνοντας δύο θέσεις, προσπερνώντας τους Katsuta και Loubet. Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης ήρθε ο Takamoto Katsuta, ο οποίος κατάφερε με τη σειρά του να προσπεράσει τον Pierre-Louis Loubet, στην έβδομη θέση, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με τη θερμοκρασία και την πρόσφυση των ελαστικών του, χάνοντας σημαντικό χρόνο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Elfyn Evans2:20:05.7
2Ott Tanak25.4
3Esapekka Lappi55.4
4Sebastien Ogier1:49.4
5Kalle Rovanpera1:51.4
6Takamoto Katsuta2:25.9
7Pierre-Louis Loubet2:32.1