Ράλλυ Κροατίας - Shakedown: Ταχύτερος ο Rovanpera, έμεινε πίσω ο Evans


Ο Kalle Rovanpera ήταν ο ταχύτερος στο shakedown του Ράλλυ Κροατίας, όσο ο Elfyn Evans έμεινε στις τελευταίες θέσεις με μόλις ένα πέρασμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 20/4/2023

Το Ράλλυ Κροατίας ξεκίνησε ατύπως με το shakedown στη διαδρομή Okic, μήκους 3,65 χιλιομέτρων, που αποτέλεσε την «πρόβα τζενεράλε» για τα οχτώ πληρώματα της μεγάλης κατηγορίας.

Με το κλίμα βαρύ από τον χαμό του Craig Breen, όλοι έτρεξαν με έστω ένα δείγμα φόρου τιμής στη μνήμη του Ιρλανδού οδηγού, με τη Hyundai να ξεχωρίζει χάρη στο ειδικό livery που ετοίμασε.

Μετά τα περάσματα, ο Kalle Rovanpera σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, με διαφορά 0,8 δλ. από τον teammate του στην Toyota, Sebastien Ogier. Οι δυο τους θα μετρήσουν στη βαθμολογία του πρωταθλήματος κατασκευαστών για την ιαπωνική μάρκα, καθώς αυτό αποφάσισε η TGR καθώς η Hyundai θα έχει κι αυτή με τη σειρά της δύο πληρώματα, έχοντας επιλέξει να μην αντικαταστήσει εκείνο του Breen.

Ο Elfyn Evans έμεινε πολύ πίσω, με χρόνο 2:44, κάτι που πιθανώς να εξηγείται από κάποιο μηχανικό ζήτημα - καμία ενημέρωση δεν έχει έρθει ακόμα από την πλευρά της ομάδας.

Ο Ott Tanak ήταν 3ος, με ίδιο χρόνο με τον Ogier, και 0,6 δλ. ταχύτερη επίδοση από εκείνη του Esapekka Lappi.

Μισό δευτερόλεπτο πίσω έμεινε o Takamoto Katsuta, που κράτησε 6ο τον Thierry Neuville για δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Έβδομος και τελευταίος από τα Rally1 στην πρώτη δεκάδα ήταν ο Pierre-Louis Loubet, με επίδοση 1:55.3.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος
1Kalle Rovanpera1:52.8
2Sebastien Ogier1:53.6
3Ott Tanak1:53.6
4Esapekka Lappi1:54.2
5Takamoto Katsuta1:54.7
6Thierry Neuville1:54.9
7Pierre-Louis Loubet1:55.3