Ράλλυ Μεξικού - 2η Μέρα (1ο loop): Μάχη Lappi-Ogier για την πρωτιά, πρόβλημα για τον Tanak


Ο Esapekka Lappi κρατά τα ηνία του Ράλλυ Μεξικού μετά από πέντε ειδικές διαδρομές, με τον Sebastien Ogier να τον κυνηγά και τον Ott Tanak εκτός μάχης από νωρίς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 17/3/2023

Η μέρα ξεκίνησε επεισοδιακά από την αρχή, από τα πρώτα κιόλας αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Μόλις 15 χιλιόμετρα μετά το ξεκίνημα της SS3, της πρώτης πραγματικής ειδικής διαδρομής στο φετινό Ράλλυ Μεξικού, ο Ott Tanak είδε το Puma Rally1 Hybrid να τον «εγκαταλείπει».

Ο Εσθονός άρχισε να κινείται αργά, και σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, με πρόβλημα στο turbo. 

Ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε μαζί με τον συνοδηγό του, Martin Jarveoja, και συνέχισε στην ε.δ. αν και σε πολύ αργό ρυθμό, απλώς για να φτάσουν στον τερματισμό, ενώ συνέχισε και ολοκλήρωσε το loop, παρά την αστοχία.

Λίγο μετά, ο Pierre-Louis Loubet έμεινε μετά από χτύπημα σε πέτρα και εγκατέλειψε, ενώ πρόβλημα είχε κι ο Ιορδάνης Σερδερίδης, κάνοντας το 3/3 αστοχιών για την M-Sport. 

Στην πρωτοπορία, ο Esapekka Lappi κι ο Sebastien Ogier εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις από τις οποίες ξεκίνησαν, και με πιο καθαρό δρόμο από τους ανταγωνιστές τους, βρέθηκαν νωρίς στην πρωτοπορία, με τον Φινλανδό μόλις 1,4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πολυνίκη στον συγκεκριμένο αγώνα.

Για την Toyota, ο Elfyn Evans συμπλήρωσε το βάθρο, με την διαφορά του από την κορυφή στα 12,5 δευτερόλεπτα, ενώ ο Kalle Rovanpera ολοκλήρωσε το loop 6ος, όντας επί της ουσίας αυτός που άνοιγε τον δρόμο, με δεδομένο το πόσο αργά κινείτο ο Tanak μπροστά του.

Ωστόσο, στο τέλος περίμενε και μία αναποδιά την ιαπωνική ομάδα, με τον Takamoto Katsuta να κάνει λάθος στην SS5 και να μένει εκτός αγώνα.

Τέλος, ο Dani Sordo, τελευταίος στον δρόμο από τα Rally1, έκλεισε το loop 4ος, κοντά στον 3ο Evans.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Esapekka Lappi41:20.4
2Sebastien Ogier1.4
3Elfyn Evans12.5
4Dani Sordo12.1
5Thierry Neuville23.2
6Kalle Rovanpera29.2