Ράλλυ Μεξικού - 2η Μέρα: Μπροστά ο Lappi, κλατάρισμα για τον Sordo


Advantage: Lappi. Ο Φινλανδός ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, και μάλιστα με διαφορά 5,3 δλ. από τον δεύτερο, Sebastien Ogier.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 18/3/2023

Ο Esapekka Lappi κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, ολοκληρώνοντας τη δεύτερη μέρα με προβάδισμα 5,3 δλ. μπροστά από τον Sebastian Ogier, μετά από μία 'τέλεια' μέρα στο Ράλλυ Μεξικού.

«Είμαι έκπληκτος, όμως το δέχομαι. Αυτή είναι μάλλον μία από τις καλύτερες μέρες της καριέρας μου. Πάντα ήλπιζα να μπορέσω να παλέψω στην κορυφή, όμως δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα πάλευα με τη νίκη για τον Seb. Δεν είχα σκεφτεί το πώς θα πήγαινε αυτή η μέρα, αλλά είχα αυτοπεποίθηση για τον ρυθμό μας,» είπε ο Φινλανδός μετά το τέλος της SS10.

Μπορεί να κέρδισε την SS7, όμως ο εξαιρετικός ρυθμός του Lappi και οι 3 νίκες του στο απογευματινό loop κράτησαν τον Ogier στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

«Ήταν μία καλή μέρα για εμάς και θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω πέρα από το να πάρουμε πολλά ρίσκα, κι αυτή δεν είναι ποτέ η προσέγγιση που υιοθετούμε σε αυτό το Ράλλυ. Πιστεύω ότι ο Esapekka έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, τα πήγε τόσο καλά σήμερα, όμως έχει αρκετό δρόμο ακόμα. Η μάχη είναι ακόμα ζωντανή και θα συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και αύριο. Πιέζουμε, αλλά χωρίς υπερβολές,» είπε με τη σειρά του ο Ogier μετά το τέλος της δεύτερης μέρας.

Ο Elfyn Evans ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, λέγοντας σε πολλά σημεία ότι δεν είχε πρόσφυση, και «πάλευε» για να κρατηθεί εντός διαδρομής. Τέταρτος συνολικά ο Thierry Neuville, ο οποίος είχε βλάβη στο πίσω μέρος του Hyundai i20 N Rally1 του, κάτι που του κόστισε αρκετό χρόνο.

Ο Kalle Rovanpera δήλωσε ευχαριστημένος με την πέμπτη θέση, κάνοντας μία σύγκριση με την περσινή του προσπάθεια στο ίδιο Ράλλυ, λέγοντας ότι η θέση που ξεκινά την τρίτη μέρα θα είναι καλύτερη, όσον αφορά το «άνοιγμα» του δρόμου, κι ελπίζοντας για κάτι καλύτερο.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα ο Dani Sordo, ο οποίος, παρά το κλατάρισμα που είχε στην SS7, κατάφερε να επιστρέψει αμέσως, κερδίζοντας μάλιστα την SS10.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Esapekka Lappi1:25:12.0
2Sebastien Ogier5.3
3Elfyn Evans30.1
4Thierry Neuville39.8
5Kalle Rovanpera59.7
6Dani Sordo1:27.2