Ράλλυ Μεξικού - 3η Μέρα (1ο loop): Πέρασε μπροστά ο Ogier μετά την εγκατάλειψη του Lappi


Μετά την εγκατάλειψη του Esapekka Lappi, o Sebastien Ogier απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, με μόνη ενεργή μάχη αυτή των Evans-Neuville για τη 2η θέση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL
  • 18/3/2023

Με το τέλος της 2ης μέρας του Ράλλυ Μεξικού, ο Esapekka Lappi βρισκόταν στην πρωτιά, με διαφορά πλέον των 5 δευτερολέπτων από τον Sebastien Ogier, με τον οποίο έδωσε μάχη όλη τη διάρκεια των δύο loop της Παρασκευής.

Ωστόσο, με το ξεκίνημα της 3ης μέρας, προς το τέλος της SS11, ο Φινλανδός της Hyundai έχασε το πίσω μέρος, και βρέθηκε να χτυπά σε τηλεφωνικό στύλο, και να μένει εκτός συνέχειας.

Η εγκατάλειψή του έφερε και την κόκκινη σημαία στην ειδική διαδρομή, καθώς το i20 N Rally1 Hybrid έκλεινε τον δρόμο.

Συνεπώς, ο Sebastien Ogier πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα, με διαφορά που τον κάνει να νιώθει σίγουρος για την θέση του, καθώς έχει «αέρα» μισού λεπτού.

Η πραγματική μάχη λάμβανε χώρα ανάμεσα στον Elfyn Evans και τον Thierry Neuville, με έπαθλο την 2η θέση. Οι δύο οδηγοί χωρίζονται μετά από 14 ε.δ. από 8,7 δευτερόλεπτα, με τον Βέλγο να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στις 3 από τις 4 ε.δ. του loop.

Ο Kalle Rovanpera συνέχισε να κινείται σε ρηχά νερά, αλλά τόσο χρειαζόταν για να είναι άνετα 4ος, με διαφοά 43 δευτερολέπτων από τον Dani Sordo, που με τη σειρά του ήταν με άνεση 5ος, καθώς από χθες είχαν μείνει εκτός δεκάδας οι Tanak, Loubet, Σερδερίδης και Katsuta. Όλοι τους, όμως, συνέχισαν σήμερα με τη διαδικασία του SuperRally.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier2:04:07.2
2Elfyn Evans28.5
3Thierry Neuville37.2
4Kalle Rovanpera1:13.8
5Dani Sordo1:56.9