Ράλλυ Μεξικού - 3η Μέρα: Ακάθεκτος ο Ogier, έτοιμος για νίκη


O Sebastien Ogier οδεύει με γοργό ρυθμό προς τη νίκη στο Ράλλυ Μεξικού, μετά και την εγκατάλειψη του Esapekka Lappi, καθώς η μάχη Evans-Neuville συνεχίζεται πίσω του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/3/2023

Ήταν μία γεμάτη μέρα στον αγώνα της Κεντρικής Αμερικής, που είδε και μία ε.δ., την SS15, να μη διεξάγεται καν.

Με το τέλος της 2ης μέρας του Ράλλυ Μεξικού, ο Esapekka Lappi βρισκόταν στην πρωτιά, με διαφορά πλέον των 5 δευτερολέπτων από τον Sebastien Ogier, με τον οποίο έδωσε μάχη όλη τη διάρκεια των δύο loop της Παρασκευής.

Ωστόσο, με το ξεκίνημα της 3ης μέρας στις σκληροτράχηλες ε.δ. του αγώνα, προς το τέλος της SS11, ο Φινλανδός της Hyundai έχασε το πίσω μέρος, και βρέθηκε να χτυπά σε τηλεφωνικό στύλο, και να μένει εκτός συνέχειας. Μάλιστα, η ομάδα έκανε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει ούτε με SuperRally την Κυριακή.

Η εγκατάλειψή του έφερε και την κόκκινη σημαία στην ειδική διαδρομή, καθώς το i20 N Rally1 Hybrid έκλεινε τον δρόμο.

Συνεπώς, ο Sebastien Ogier πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα, με διαφορά που τον κάνει να νιώθει σίγουρος για την θέση του, καθώς έχει «αέρα» μισού λεπτού. Δεν χρειάζεται σχεδόν ποτέ να πιέσει, με εξαίρεση μόνο την SS16 την οποία κατέκτησε με διαφορά 8,1 δλ. από τον επόμενο οδηγό, και έτσι διατηρείται άνετα μπροστά, βλέποντας μπροστά του την 7η νίκη στον εν λόγω αγώνα, που θα τον κάνει recordman νικών, καθώς 6 έχει τώρα κι ο Sebastien Loeb.

Ο Thierry Neuville συνεχώς μάζευε τη διαφορά από τον Elfyn Evans, στη μάχη που έχουν αναπτύξει οι δυο τους από την αρχή της μέρας για τη 2η θέση. Ο Βέλγος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε 4 από τις 8 ε.δ. της μέρας, και πλέον βρίσκεται 4,3 πίσω από τον αντίπαλό του.

Ο Kalle Rovanpera συνεχίζει στην 4η θέση, οδηγώντας για να φτάσει στον τερματισμό και να πάρει ίσως και κάποιους παραπάνω βαθμούς στην PowerStage της Κυριακής.

Πίσω του, ο Dani Sordo οδηγεί κι αυτός για τον τερματισμό και τους βαθμούς για τη Hyundai, όντας 5ος και τελευταίος από τα Rally1 στη δεκάδα.

Ο Ott Tanak συνεχίζει μετά το καταστροφικό πρώτο loop της Παρασκευής, και μέσα στο Σάββατο έχει βρει ρυθμό με το Puma Rally1 Hybrid, στον πρώτο του χωμάτινο αγώνα με το αυτοκίνητο, κατακτώντας μάλιστα την SS18 και την SS19, τις δύο υπερειδικές διαδρομές στο κλείσιμο της μέρας.

Τέλος, με τη διαδικασία του SuperRally συνεχίζουν οι Katsuta, Σερδερίδης και Loubet.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier2:35:37.6
2Elfyn Evans35.8
3Thierry Neuville40.1
4Kalle Rovanpera1:34.0
5Dani Sordo2:21.2