Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 2η Μέρα: Κυριαρχία Ogier, μάχη Rovanpera-Neuville για την 2η θέση


Ο Sebastien Ogier συνεχίζει ακάθεκτος στην πρωτοπορία του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με τον Kalle Rovanpera να παλεύει με τον Thierry Neuville, και τον Elfyn Evans να κάνει την επάνοδό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 20/1/2023

Η δεύτερη αγωνιστική μέρα του Ράλλυ Μόντε Κάρλο είδε τον Sebastien Ogier να κυριαρχεί έναντι των αντιπάλων του, καθ' οδόν για μία νίκη-ρεκόρ στους φημισμένους δρόμους του Πριγκιπάτου.

Από την αρχή του αγώνα μέχρι και το τέλος της Παρασκευής, ο Γάλλος 8κις πρωταθλητής έχει γράψει τον ταχύτερο σε 6 εκ των 8 Ε.Δ., και διατηρεί πια ένα προβάδισμα της τάξης των 36 δευτερολέπτων.

Μάλιστα, δύο από αυτές τις διαδρομές τις κατέκτησε χωρίς να έχει στη διάθεσή του το υβριδικό σύστημα.

Πίσω του, μαίνεται η μάχη Rovanpera-Neuville, με έπαθλο τη δεύτερη θέση. Μετά από οχτώ Ε.Δ., οι δύο οδηγοί χωρίζονται από μόλις 1,9 δλ. Ο Βέλγος έχασε την θέση από τον Φινλανδό πρωταθλητή στην SS6, και έπεσε πίσω ως την SS8.

Ο Ott Tanak έπεται, ανήμπορος να ακολουθήσει τον ρυθμό των δύο συναθλητών του, στον πρώτο του αγώνα με την M-Sport μετά το 2017. Ο Εσθονός τόνισε πως «το αυτοκίνητο είναι εύκολο στην οδήγηση, αλλά όχι αρκετά ανταγωνιστικό».

Και έχει τον νου του στον Elfyn Evans, που έπεσε 5ος μετά το πρώτο loop της Παρασκευής, καθώς είχε κλατάρισμα στην SS5 κι έπρεπε να καλύψει το χαμένο έδαφος, καθώς έχασε την θέση του στο βάθρο εν ριπή οφθαλμού.

Παράλληλα, ο Esapekka Lappi έπεσε πίσω από τον Takamoto Katsuta στη γενική κατάταξη, καθώς ο Φινλανδός ακόμα προσαρμόζεται στο i20 N Rally1 Hybrid.

Πιο πίσω, ο Pierre-Louis Loubet ήταν το πρώτο φετινό «θύμα» της απουσίας σέρβις στη μέση της μέρας, καθώς μετά το ατύχημα και τη ζημιά που υπέστη το power steering του Puma Rally1 Hybrid του, ο Γάλλος έπρεπε να κάνει όλο το απογευματινό loop παλεύοντας με το πολύ σκληρό τιμόνι, χάνοντας συνεχώς χρόνο.

Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο συνεχίζεται το Σάββατο με ακόμα έξι ε.δ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier1:26:39.4
2Kalle Rovanpera36.0
3Thierry Neuville37.9
4Ott Tanak54.2
5Elfyn Evans1:02.3
6Dani Sordo1:30.2
7Takamoto Katsuta1:33.1
8Esapekka Lappi1:57.7