Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 3η Μέρα: Μείωσε τη διαφορά ο Rovanpera - Κλατάτρισμα για Lappi


Ο Kalle Rovanpera κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον κυρίαρχο του Ράλλυ, Sebastien Ogier, με 16 δλ. να χωρίζουν πλέον τους δύο πρωτοπόρους. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 21/1/2023

Ο Sebastien Ogier διατήρησε το προβάδισμά του, χωρίς όμως να κερδίσει καμία από τις τρεις ΕΔ του απογευματινού loop. Ο Kalle Rovanpera είχε ένα εξαιρετικό απόγευμα, καθώς μείωσε σημαντικά τη διαφορά του από τον Γάλλο, για την ακρίβεια σχεδόν στο μισό, κερδίζοντας την SS14.

Μπορεί λοιπόν η γενική κατάταξη να έχει παραμείνει ίδια, όμως το προβάδισμα του Ogier δεν είναι πλέον τόσο εκτενές, πράγμα που εντείνει τη μάχη της Κυριακής. 

Και ο Thierry Neuville βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση στο δεύτερο μέρος της τρίτης μέρας του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, καθώς κατάφερε να κερδίσει τις SS12 και SS13, μειώνοντας ελάχιστα τη διαφορά του από τον δεύτερο στην κατάταξη, Rovanpera, χωρίς όμως να έχει ελπίδες για τη νίκη. 

Στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Elfyn Evans, ο οποίος δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε αρκετά, κυρίως λόγω της χαμηλής πρόσφυσης που φέρνει το χώμα. 

Από την άλλη, ο Ott Tanak, στην 5η θέση, συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το υδραυλικό τιμόνι, κάτι που αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση γι αυτόν στην SS13, η οποία, σύμφωνα με εκείνον «ήταν η πιο δύσκολη διαδρομή».

Οι Takamoto Katsuta, Dani Sordo και Esapekka Lappi, κατέκτησαν την 6η, 7η και 8η θέση, αντίστοιχα, με τον τελευταίο να παθαίνει κλατάρισμα στην SS12.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier2:27:11.5
2Kalle Rovanpera16.0
3Thierry Neuville32.0
4Elfyn Evans56.5
5Ott Tanak1:37.3
6Takamoto Katsuta2:15.7
7Dani Sordo3:08.8
8Esapekka Lappi3:11.4