Ράλλυ Μόντε Κάρλο - 3η Μέρα (πρωί): Ogier για νίκη, προβλήματα για Tanak, εκτός ο Loubet


O Sebastien Ogier συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά νίκης στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, με τον Ott Tanak να έχει πρόβλημα με το Puma Rally1 Hybrid και τον Pierre-Louis Loubet να τίθεται εκτός αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 21/1/2023

To Ράλλυ Μόντε Κάρλο έχει φτάσει πια στην τρίτη μέρα του, με το πρωινό loop να ανήκει και πάλι στον Sebastien Ogier.

Ο Γάλλος μοιάζει να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι, διατηρώντας την πρωτοπορία με διαφορά μισού λεπτού από τους διώκτες του, καθώς πλέον μπορεί να δει την ένατη νίκη του στον θρυλικό αγώνα.

Πίσω του, ο Kalle Rovanpera μοιάζει να εδραιώνεται ειδική με την ειδική στην 2η θέση, έχοντας κάνει μία καλή διαφορά από τον Thierry Neuville, που πλέον δεν απειλείται άμεσα από κανέναν.

Κι αυτό, γιατί ο Elfyn Evans έρχεται να καλύψει το χαμένο έδαφος από την Παρασκευή αλλά όχι με τρομακτικό ρυθμό, ενώ ο Ott Tanak οπισθοχώρησε από την SS10.

Ο Εσθονός διανύει ένα δύσκολο ντεμπούτο με την M-Sport, στην επιστροφή του στην ομάδα μετά το 2017, καθώς έχασε την υποβοήθηση στο τιμόνι και αναγκάστηκε να συνεχίσει χωρίς αυτό το απαραίτητο βοήθημα την ημέρα.

Τέλος, ο Pierre-Louis Loubet τέθηκε εκτός μάχης στο φινάλε της SS9, εναρκτήριας ε.δ. της μέρας, όταν πάτησε σε ένα κομμάτι της ασφάλτου που είχε πάγο και είχε ατύχημα με εκτεταμένες ζημιές στο Puma Rally1 Hybrid του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Sebastien Ogier1:56:54.08
2Kalle Rovanpera30.0
3Thierry Neuville42.4
4Elfyn Evans1:00.8
5Ott Tanak1:12.2
6Takamoto Katsuta1:59.5
7Dani Sordo2:19.9
8Esapekka Lappi2:24.4