Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας - 2η Μέρα - 1ο loop: Προβάδισμα Tanak, τετακέ για τον Neuville


O Ott Tanak ηγείται του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας μετά από τις πρώτες τρεις ειδικές διαδρομές της πρώτης πλήρους αγωνιστικής μέρας στο Auckland.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 30/9/2022

Μετά την πρώτη μέρα, με την υπερειδική στο Auckland, το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας έδειξε το αληθινό του «πρόσωπο» στα πληρώματα, που το αντιμετώπισαν για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

Με τη βροχή να φεύγει και να έρχεται καθ' όλη τη διάρκεια του loop, οι οδηγοί έπρεπε να αντιμετωπίσουν το μαλακό χώμα των ειδικών διαδρομών μαζί με λάσπη και σημεία με αρκετό στάσιμο νερό.

Ο Ott Tanak βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα, καθώς οδήγησε εξαιρετικά στην SS4 και προσπέρασε τον Craig Breen που είχε τα ηνία του ράλλυ για το μεγαλύτερο μέρος του loop.

Ο Ιρλανδός βρίσκεται πίσω από τον Εσθονό κατά 2,6 δευτερόλεπτα - όσα κι ο Elfyn Evans, που τον πέρασε για την 2η θέση, καθώς έγραψε πρώτος χρόνο.

Τέταρτος βρίσκεται ως τώρα ο Gus Greensmith, δείχνοντας πως τα Puma Rally1 είχαν τη δυναμική για κάτι καλό στις στενές, γεμάτες στροφές ε.δ. της Ν. Ζηλανδίας.

Κάπως έτσι κατάφερε να προσπεράσει και να κρατήσει πίσω του τον Sebastien Ogier, έστω και κατά 0,7 δλ.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και πρώτος στον δρόμο, Kalle Rovanpera, κατάφερε να βρεθεί 6ος, μόλις κάτι παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα από την κορυφή, και μόλις 1 δευτερόλεπτο από τον 8κις πρωταθλητή. 

Ο Thierry Neuville έμεινε στην 7η θέση, έχοντας κι ένα τετακέ στο... ενεργητικό του, στο τελευταίο χιλιόμετρο της SS3, χάνοντας πολύτιμο χρόνο. «Ήταν απλά ένα τετακέ, τέσσερις στροφές πριν τον τερματισμό,» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Υπήρχε ένα bump με νερό, το πίσω μέρος γύρισε και ο κινητήρας έσβησε. Πρέπει να έχουμε κάποια ζημιά, ήταν στενά και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε άμεσα.»

Το ίδιο λάθος έκανε κι ο Takamoto Katsuta, όντας μετά από την SS4 στην 8η θέση, λέγοντας πως «δεν έχω ρυθμό,» αν και το αυτοκίνητο «είναι καλό».

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά
1Ott Tanak49:22.3
2Elfyn Evans2.6
3Craig Breen2.6
4Gus Greensmith9.0
5Sebastien Ogier9.7
6Kalle Rovanpera10.7
7Thierry Neuville40.9
8Takamoto Katsuta59.6
9Oliver Solberg1:02.2