Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας - 2η Μέρα: Οριακά πρώτος ο Tanak, εγκατέλειψε ο Breen


Ο Ott Tanak ξαναπέρασε στην κορυφή της κατάταξης μετά από δύο δύσκολες SS5 και SS6, με τη διαφορά του από τον Elfyn Evans να βρίσκεται στο 0,2 δλ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 30/9/2022

Ο Ott Tanak ολοκλήρωσε την δεύτερη μέρα του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας στην κορυφή της γενικής κατάταξης, αφού πρώτα έχασε το προβάδισμα, όταν ο Sebastien Ogier έκανε μία εκπληκτική προσπάθεια, κερδίζοντας την SS5, με τον Γάλλο να βρίσκεται 7,5 δλ. μπροστά από τον Φινλανδό μετά από αυτή.

Ο Elfyn Evans τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κατάταξη, μόλις 0,2 δλ. πίσω από τον Tanak, και δήλωσε ευχαριστημένος, μετά τις αλλαγές που έκανε στο στήσιμο του αυτοκινήτου του.

Στην τρίτη θέση κατέληξε ο Sebastien Ogier, ο οποίος πέρασε στην πρωτοπορία στην SS5 και SS6, όμως έχασε την πίσω αεροτομή του κατά τη διάρκεια της SS6, και έπρεπε να συνεχίσει στην SS7 σε αυτήν την κατάσταση.

Ο Kalle Rovanpera ήρθε 4ος στη γενική κατάταξη, ο οποίος είπε ότι έκανε ό,τι μπορούσε, και ήταν αρκετά ευχαριστημένος με τον ρυθμό του.

Στην πέμπτη και έκτη θέση της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Gus Greensmith και Thierry Neuville, αντίστοιχα, με τον Neuville να δηλώνει απογοητευμένος, κάνοντας και αναφορά στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ένιωθε πολύ πιο σίγουρος με το setup που είχε στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Oliver Solberg και Takamoto Katsuta ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα δράσης στη Νέα Ζηλανδία, στην 7η και 8η θέση, αντίστοιχα.

Ο Craig Breen αποσύρθηκε μετά την SS5, αφού είχε έξοδο στο 26ο χιλιόμετρο της ειδικής, ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε την έξοδό του ο Colin McRae το 2002.

Αναλυτικά η κατάταξη με το τέλος και της SS7:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά
1Ott Tanak1:36:48.6
2Elfyn Evans0.2
3Sebastien Ogier6.7
4Kalle Rovanpera7.2
5Gus Greensmith43.8
6Thierry Neuville45.6
7Oliver Solberg1:28.3
8Takamoto Katsuta1:42.0