Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας - 3η Μέρα - 1ο Loop: Βροχή, ανατροπές και Rovanpera στην κορυφή! (video)


Ο Kalle Rovanpera «πέταξε» στην πρωτοπορία του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας μετά το πρώτο loop της τρίτης αγωνιστικής μέρας, καθώς η βροχή έφερε λάθη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 1/10/2022

Η βροχή που έπεσε στο πρωινό loop της τρίτης μέρας στο Auckland έφερε τα πάνω-κάτω στις ήδη εύθραυστες ισορροπίες που είχαν διαμορφωθεί με το τέλος της δεύτερης μέρας.

O Elfyn Evans ξεκίνησε τη μέρα στην πρωτοπορία του αγώνα, μετά την ποινή του Ott Tanak, αλλά την έχασε όταν έκανε λάθος στα μισά της SS9, χτυπώντας στην άκρη του δρόμου τόσο με το εμπρός, όσο και με το πίσω μέρος του GR Yaris Rally1, με αποτέλεσμα να τρυπήσει το ψυγείο. Με το τέλος της ειδικής, στη απλή διαδρομή, σταμάτησε για να κλείσει το ψυγείο με μονωτική ταινία, και να το γεμίσει με νερό από γούρνα πλησίον του δρόμου. Αν μη τι άλλο, η εφευρετικότητα δεν έλειψε από το ουαλικό πλήρωμα.

Την ίδια ώρα, ο Kalle Rovanpera ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και μπόρεσε με νίκη στην ίδια ε.δ. να περάσει στην πρωτοπορία του ράλλυ, με βραχεία κεφαλή έναντι του Tanak. Ο Εσθονός, πάντως, τόνισε πως «δεν έχω ταχύτητα, ως συνήθως», όταν μίλησε στο τέλος της SS9.

Ο Sebastien Ogier πέρασε στις θέσεις του βάθρου μετά το ατύχημα του Evans, και έδειχνε να έχει την ταχύτητα να ακολουθήσει τον ρυθμό των δύο πρώτων.

Πέμπτος παραμένει ο Thierry Neuville, που με το τέλος της SS8 ανέφερε «τεχνικό πρόβλημα» με το i20 N Rally1, καθώς δεν είχε πια 3η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων του.

Ο Gus Greensmith έκανε και λάθος, έχοντας τετακέ και μένοντας με διαλυμένο το Ford Puma Rally1 στη μέση της τελευταίας διαδρομής του loop, ακυρώνοντάς την. 

Έτσι, όσοι δεν πέρασαν με κανονική ταχύτητα θα πάρουν τον ίδιο χρόνο από τους αγωνοδίκες. 

Αναλυτικά η κατάταξη με το πέρας της SS10:

ΘέσηΟδηγός
1Kalle Rovanpera
2Ott Tanak
3Sebastien Ogier
4Elfyn Evans
5Thierry Neuville
6Oliver Solberg
7Takamoto Katsuta