Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας - 3η Μέρα: «Πέταξε» ο Rovanpera υπό βροχή, δεύτερος ο Ogier


Ο Kalle Rovanpera «πέταξε» στο τελευταίο loop της τρίτης μέρας, και δημιούργησε μία χαοτική διαφορά από τον Sebastien Ogier, ο οποίος πέρασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 1/10/2022

Η τρίτη μέρα δράσης του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας έφερε καταρρακτώδη βροχή, λάσπη και πολλά ατυχήματα, με τους οδηγούς να πασχίζουν να μείνουν εντός δρόμου, περιγράφοντας τις συνθήκες ως πραγματικά δύσκολες.

Ο Kalle Rovanpera επέκτεινε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη, ενώ ο Ott Tanak πήρε ποινή 10 δλ πριν την έναρξη της SS11, και έπεσε στην τρίτη θέση, με τον Sebastien Ogier να περνά με ευκολία δεύτερος.

Από την άλλη, ο Sebastien Ogier άργησε να καταφτάσει στην εκκίνηση της SS12 και πήρε με τη σειρά του 10 δλ ποινή, με τη διαφορά από τον πρώτο, Rovanpera, να ξεφεύγει πάνω από τα 20 δλ.

Ποινές 10 δλ έλαβαν και οι Thierry Neuville και Oliver Solberg, χωρίς όμως να γίνεται κάποια αλλαγή στην κατάταξη.

Στη γενική κατάταξη, ο Rovanpera κυριαρχεί επί του Ogier, ο οποίος βρίσκεται 29 δλ πίσω από τον Φινλανδό. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Tanak μετά την ποινή του, ο οποίος, όντας φανερά απογοητευμένος, είπε μετά το τέλος της SS13: «Γιατί πρέπει να βρίσκουμε συνέχεια τα θετικά από τα αρνητικά;»

Ο Takamoto Katsuta είχε ατύχημα στην SS12 και επέστρεψε με SuperRally, γεγονός που τον άφησε εκτός της πρώτης δεκάδας, στη 16η θέση συνολικά. Και ο Elfyn Evans επέστρεψε με SuperRally, μετά το ατύχημα που είχε στην SS10, με τον Βρετανό να βρίσκεται στην 21η θέση της γενικής κατάταξης.

Τη νίκη της SS13 πήρε -παραδόξως- ο Craig Breen, ο οποίος έχει βρεθεί στην 23η θέση της γενικής κατάταξης, μετά την έξοδο που είχε στην SS5, επιστρέφοντας για το υπόλοιπο ράλλυ με SR.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS13:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά
1Kalle Rovanpera2:28:26.3
2Sebastien Ogier29,0
3Ott Tanak46,4
4Thierry Neuville1:41,4
5Oliver Solberg3:34,9