Ράλλυ Πορτογαλίας - 2η Μέρα: Πρόσω ολοταχώς για την πρώτη του νίκη φέτος ο Rovanpera


Ο Kalle Rovanpera δεν έχει αντίπαλο στο Ράλλυ Πορτογαλίας κι απέχει λίγες ειδικές διαδρομές από την πρώτη του φετινή νίκη στο WRC. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 13/5/2023

Μετά από δύο γεμάτες μέρες αγωνιστικής δράσης στα νότια του Πόρτο, ο Kalle Rovanpera είναι με το 1,5 πόδι στη νίκη του Ράλλυ Πορτογαλίας, και της πρώτης του εντός του 2023.

Ο Φινλανδός ξεκίνησε τη μέρα με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον Dani Sordo, και την έκλεισε με απόσταση σχεδόν ενός λεπτού, διασφαλίζοντας την πρωτοκαθεδρία του με κυριαρχικό τρόπο τόσο στο πρωινό όσο και στο απογευματινό σκέλος, αφού πήρε την πρώτη θέση στις έξι από τις επτά ε.δ. της μέρας.

Η μάχη των οδηγών της Hyundai συνεχίστηκε ως και το φινάλε του loop. Ο Dani Sordo κράτησε την 2η θέση, όμως οι Esapekka Lappi και Thierry Neuville αντάλλαξαν θέσεις μέσα στη μέρα, με τον Βέλγο να κλείνει την SS15 στην 3η θέση, μακριά όμως από τον Ισπανό ομόσταβλό του.

Για τον Ott Tanak η μέρα ξεκίνησε με δυσκολίες. Ο Εσθονός έμεινε στον δρόμο, αλλά τόνισε πως οδηγούσε «ένα άγριο άλογο» εξαιτίας του σεταρίσματος των αναρτήσεων στο Puma Rally1 Hybrid, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να πάρει το μέγιστο από το αυτοκίνητο. Στο απογευματινό loop, έχασε χρόνο κυρίως στην SS13 καθώς είχε σπασμένο παρμπρίζ στην πλευρά του συνοδηγού και έτσι είχε περιορισμένη ορατότητα για μεγάλο μέρος της διαδρομής.

Για τον teammate του στην M-Sport Pierre-Louis Loubet, το ράλλυ τελείωσε για σήμερα όταν χτύπησε το εμπρός αριστερό μέρος και μετά βρέθηκε να χτυπά στο βουνό λίγο πριν το τέλος της SS10 μήκους 37 χιλιομέτρων. Ο Γάλλος έκανε και προσπάθεια να μην κόψει τον δρόμο στα επόμενα αυτοκίνητα, αφού έσπασε την ανάρτηση και στις δύο πλευρές μπροστά.

Όσο για τους εγκαταλείψαντες της Παρασκευής, ο Takamoto Katsuta επέστρεψε μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον εναλλάκτη πριν την SS3, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο για τον Elfyn Evans, που διέλυσε το αυτοκίνητό του στην SS7 κι έμεινε εκτός αγώνα ολοκληρωτικά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Kalle Rovanpera2:59:48.6
2Dani Sordo57.5
3Thierry Neuville1:08.6
4Esapekka Lappi1:10.9
5Ott Tanak2:21.8