Ράλλυ Σουηδίας - 2η Μέρα: Μάχη Breen-Tanak στην κορυφή, εκτός αγώνα ο Katsuta


O Craig Breen εντυπωσίασε στο απογευματινό σκέλος της 2ης μέρας του Ράλλυ Σουηδίας και πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 10/2/2023

Η δεύτερη μέρα στις χιονισμένες και γρήγορες ειδικές διαδρομές της Σουηδίας κλείνει με μάχη για την πρωτιά, και νέο προωτοπόρο τον Craig Breen.

Ο Ιρλανδός, στην επιστροφή του στη Hyundai, βρήκε ρυθμό στο δεύτερο loop της μέρας, και κατάφερε να περάσει τον Ott Tanak, που έκλεισε τις πρωινές ε.δ. ως πρώτος, αλλά για μόλις 2,6 δευτερόλεπτα.

Ο Εσθονός έχει καταφέρει να κρατηθεί κοντά, και παρά το ότι τονίζει συχνά πως ήδη πιέζει στο μέγιστο το Puma Rally1 Hybrid, εντούτοις βρίσκει συνέχεια τρόπο να βελτιώνει την δυναμική του.

Ο Esapekka Lappi έχει εδραιωθεί πια στην 3η θέση, παρά το μικρό λάθος που έκανε στην SS7 και παραλίγο να του κοστίσει πολύ σε χρόνο ή ακόμα και την θέση του.

Ο Elfyn Evans κατάφερε να ανέβει μία θέση, φτάνοντας 4ος, προσπερνώντας τον Kalle Rovanpera, που ανοίγοντας τον δρόμο καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας έχανε χρόνο και έπρεπε να διαχειριστεί διαφορετικά τον αγώνα του.

Ο Thierry Neuville είχε άσχημη επαφή με τα χιονισμένα banks στην άκρη του δρόμου, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μέρος του εμπρός προφυλακτήρα του στο δεύτερο σκέλος, και μαζί πολύ χρόνο. «'Εκανα ό,τι μπορούσα, είχα τρομερή υποστροφή,» δήλωσε ο Βέλγος με το τέλος της SS7.

Τέλος, εκτός αγώνα βρέθηκε ο Takamoto Katsuta. Ο Ιάπωνας ήταν κοντά ακόμα και στο βάθρο στο πρωινό σκέλος, όμως, στην SS5, την πρώτη ε.δ. του απογεύματος, είχε ντελαπάρισμα που έφερε εξαιρετικά εκτεταμένες ζημιές στο GR Yaris Rally1, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός στα μισά της SS6.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1Craig Breen57:05.5
2Ott Tanak2.6
3Esapekka Lappi11.2
4Elfyn Evans26.5
5Kalle Rovanpera31.1
6Thierry Neuville36.8
7Pierre-Louis Loubet1:16.2