Σοκαριστικό video! Θεατές του Ράλλυ Κροατίας μαλώνουν μέσα στην ειδική λίγο πριν περάσει ξυστά το αγωνιστικό


Τελικά τα... παρατράγουδα στις ειδικές του WRC δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Δείτε το σοκαριστικό περιστατικό από το Ράλλυ Κροατίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: T4T World Rally Team - YouTube
  • 24/4/2023

Είναι γνωστό ότι στα ράλλυ οι θεατές γίνονται ένα με το θέαμα. Ο κόσμος του WRC προσφέρει στο κοινό μία μοναδική ευκαιρία να ζήσουν τη δράση από πολύ κοντά, όμως αυτό ελλοχεύει κινδύνους, όπως έχουμε δει επανειλημμένως.

Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι οι θεατές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις ειδικές διαδρομές, κάτι που βέβαια, όταν ακολουθούνται οι οδηγίες ασφαλείας που δίνουν οι κριτές, είναι ασφαλές. Όταν όμως οι θεατές δρουν αυτεπάγγελτα, αψηφώντας τους κανόνες ασφαλείας, οι μικρές αποστάσεις από τα αυτοκίνητα που κινούνται με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 100 km/h, δημιουργούν ένα κοκτέιλ εξαιρετικά επικίνδυνων συνθηκών.

Γι ακόμα μία φορά, ένα τέτοιο συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου στο Ράλλυ Κροατίας, λίγες μόλις μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Craig Breen. Αυτή τη φορά, δεν επρόκειτο για ένα γεγονός απλής ανυπακοής, όπως είχε σημειωθεί στο Ράλλυ Ακρόπολις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά για καυγά που στήθηκε στη μέση της ειδικής διαδρομής, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν περάσει «πετώντας» από το σημείο ένα Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο θεατές πιάστηκαν στα χέρια για άγνωστους λόγους, ξεκινώντας να κατηφορίζουν σταδιακά τον λόφο στον οποίο στεκόταν, ώσπου κατέληξαν μέσα στη διαδρομή. Οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τους χωρίσουν, χωρίς αποτέλεσμα, και το θέμα γινόταν όλο και πιο επικίνδυνο, όταν ενεπλάκησαν κι οι κριτές που βρισκόταν στο σημείο, φορώντας τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί φωσφωρίζοντα γιλέκα.

Οι κριτές, όπως κι ένας άνθρωπος της ασφάλειας ή αστυνομικός διακινδύνευσαν τις ζωές τους προκειμένου να επαναφέρουν τους θεατές σε ασφαλές σημείο, καταφέρνοντας να εκκενώσουν τη διαδρομή μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν περάσει το αυτοκίνητο. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε, κι όλοι διέφυγαν του κινδύνου εγκαίρως.

Το τρομακτικό video δημοσιεύτηκε από τη σελίδα T4T World Rally Team στο Facebook, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σχόλια κι αντιδράσεις.