Stop στην εξέλιξη του μοτέρ του Puma Rally1 λόγω έλλειψης χρημάτων


Η M-Sport σχεδιάζει αναβαθμίσεις κινητήρα για το Ford Puma Rally1, αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το νέο έτος.

  • ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ-ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΦΩΤΟ: M-SPORT FORD
  • 13/9/2022

Ο τεχνικός διευθυντής της M-Sport, Chris Williams, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα σχεδιάζει αναβαθμίσεις του κινητήρα, αλλά ότι προς το παρόν δεν πιέζουν για να τις έχουν άμεσα έτοιμες, κάτι που οφείλεται στο σχέδιο της FIA να αλλάξει το βιώσιμο μείγμα καυσίμου που πρέπει να χρησιμοποιούν οι ομάδες.

«Πιστεύουμε ότι οι κανονισμοί για τα καύσιμα θα αλλάξουν μέχρι το επόμενο έτος. Έχουμε κάνει τη δουλειά, αλλά θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Αλλά αν το καύσιμο είναι καινούργιο, θα δαπανήσουμε πολλά χρήματα και δεν έχουμε τον προϋπολογισμό για να βελτιώσουμε τον κινητήρα δύο φορές», δήλωσε ο Williams.

Και προσέθεσε: «Θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες βελτίωσης το συντομότερο δυνατό, αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα χρειαστεί να κάνουμε δύο φορές κάποια πράγματα».

Σε αντίθεση με την M-Sport, τόσο η Hyundai όσο και η Toyota έφεραν φέτος αναβαθμίσεις στους κινητήρες τους, πριν από το Ράλι Εσθονίας τον Ιούλιο. «Ξέρουμε τι έχουν κάνει οι άλλες ομάδες και κάνουμε τα πλάνα μας, αλλά δεν έχουμε διαθέσει ακόμη μεγάλο προϋπολογισμό για αυτό, επειδή είναι κάτι αρκετά ακριβό για εμάς. Δεν ξέρω πόσο ακριβό είναι για άλλους, αλλά για εμάς είναι ακριβό να αναβαθμίσουμε τον κινητήρα», κατέληξε ο Williams.