Tanak: Είμαστε πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό, έχουμε δουλειά να κάνουμε


Ο οδηγός της Hyundai Ott Tanak καλεί την ομάδα του να βελτιώσει το i20 N Rally1 μετά τον πρώτο χωμάτινο αγώνα της σεζόν.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/5/2022

Το Ράλι Πορτογαλίας ήταν ο πρώτος χωμάτινος αγώνας της σεζόν με τα νέας γενιάς αυτοκίνητα Rally1, και εκεί επιβεβαιώθηκε πως η Toyota έχει το πάνω χέρι έναντι του ανταγωνισμού.

Ο Ott Tanak αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, κι ενώ για λίγο ήταν ακόμα και στη δεύτερη θέση, προβλήματα στον άξονα κίνησης τον άφησαν στις τελευταίες θέσεις, προτού ανακάμψει για να τερματίσει 6ος.

Ωστόσο, ο πρωταθλητής του 2019 μόνο ικανοποιημένος δεν ήταν από αυτό το αποτέλεσμα, κάτι που φάνηκε κι από τις δηλώσεις του μετά το πέρας του ράλι:

«Έχουμε πάρει την πρώτη μας ανατροφοδότηση από το χώμα και προφανώς είμαστε πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό. Έχουμε πολλά να κάνουμε, πολλά θέματα είναι ανοιχτά, αλλά για μένα όλο αυτό ήταν αναμενόμενο.

«Δεν είχαμε κάποια προσδοκία πριν το ράλι, αλλά καταφέραμε να κάνουμε όλες τις ειδικές διαδρομές, να μάθουμε αρκετά πράγματα, και ορισμένα από αυτά ίσως να μας κάνουν καλύτερους για το επόμενο ράλι.»

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο απέχει η ομάδα του από την Toyota, απάντησε: «Είμαστε αρκετά πίσω. Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά. Έχουμε λίγα χιλιόμετρα στη διάθεσή μας για δοκιμές, και πρέπει να ξεκινήσουμε την εξέλιξή μας ενώ παράλληλα τρέχουμε στους αγώνες.

«Το αυτοκίνητο 'γεννήθηκε' πολύ αργά, έτσι έχουν τα πράγματα. Πρέπει να δουλέψουμε με αυτό που έχουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.»

Αυτή τη στιγμή, η Toyota βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με 175 βαθμούς, 59 μπροστά από τη Hyundai.