Tanak: Κανένας περιορισμός στην εξέλιξη του Puma, μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα


Ο Ott Tanak δηλώνει βέβαιος πως η M-Sport είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο του WRC, με δεδομένο ότι θέλει να εξελίξει στο μέγιστο το Ford Puma Rally1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: M-SPORT
  • 13/12/2022

Ο Ott Tanak αποχώρησε πρόωρα από τη Hyundai για να επιστρέψει μετά το 2017 στην M-Sport, εκεί όπου ανδρώθηκε οδηγικά και πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Μιλώντας στο Autosport, ο πρωταθλητής του 2019 διατράνωσε την πίστη του στη νέα του ομάδα, λέγοντας:

«Η Toyota κι ο Rovanpera είναι αυτοί που πρέπει να κερδίσουμε, και η M-Sport είναι η σωστή ομάδα για να το καταφέρω αυτό.

«Έχουν ανθρώπους με πολύ πάθος για αυτό που κάνουν, οπότε εδώ πρέπει να βρίσκομαι για να έχω την ευκαιρία να πετύχω.

«Δεν θα έλεγα πως έχω αφήσει κάποια δουλειά στη μέση, καθώς ήδη έχουμε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα έχουμε όσα χρειάζεται για να παλέψουμε για τον τίτλο. Και θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να παλέψω για ένα πρωτάθλημα ξανά.

«Πάντα αυτός είναι ο απόλυτος στόχος, η απόλυτη πρόκληση, και ποτέ δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είσαι ο καλύτερος των καλύτερων.»

Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε πως η M-Sport, αν και το μικρότερο εκ των τριών εργοστασιών στο WRC αυτή τη στιγμή, έχει τα εχέγγυα να φτάσει το Puma Rally1 σε υψηλά επίπεδα απόδοσης:

«Είμαι σίγουρος πως υπάρχει η δυναμική. Η ομάδα έχει εξαιρετικές υποδομές, και στήριξη από τη Ford, οπότε αν δουλέψουμε συνεργαστικά και το θελήσουμε αρκετά, όλα μπορούν να συμβούν.

«Σίγουρα, όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα γρήγορα και να εξελίξουν τα αυτοκίνητά τους ταχύτατα. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε κι εμείς.

«Δεν θα έχουμε περιορισμό στην εξέλιξη, κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Στην M-Sport θέλουν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, οπότε αυτό θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

«Δεν θα είναι εύκολο απέναντι στις δύο μεγάλες ομάδες. Αλλά είναι πάντα διασδεκαστικό να είσαι το 'μαύρο άλογο'.»