Τεράστιο comeback – Το θρυλικό επώνυμο «McRae» επιστρέφει στους αγώνες


Ο 18χρονος ανιψιός του Colin McRae, Max μπαίνει με φόρα στα Ράλλυ έχοντας ως στόχο το Junior WRC 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Max McRae - Instagram
  • 3/2/2023

Ο Colin McRae άφησε πίσω του μία τεράστια κληρονομιά, τόσο στους fans, αλλά φυσικά και στην οικογένεια του. «Αγωνιστικό αίμα» κυλά και στις φλέβες του ανιψιού του, Max McRae, ο οποίος επαναφέρει το επώνυμο McRae στα αγωνιστικά, επίσημα από τη σεζόν του 2023.

Ο στόχος είναι ένας: το WRC. Για να καταφέρει όμως ο 18χρονος οδηγός να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο πρέπει να περάσει από αρκετές δοκιμασίες. Πρώτος σταθμός είναι το Junior ERC (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλλυ), στο οποίο θα διαγωνιστεί φέτος.

Ο Σκωτσέζος μίλησε για τον παππού του, Jimmy McRae, ο οποίος αγωνίστηκε στο ERC το 1982, οδηγώντας ένα Opel Ascona 400, κατακτώντας το βάθρο στους 7 από τους 8 αγώνες του πρωταθλήματος, κερδίζοντας 4 από αυτούς και τερματίζοντας τη χρονιά στη δεύτερη θέση συνολικά.

Την παράδοση θέλει να συνεχίσει τώρα ο Max ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον παππού Jimmy: «Μιλώντας στον παππού μου, είναι εκπληκτικό το πόσα έχει πετύχει στο σπορ. Οι νίκες του στην Ελλάδα, σε ράλλυ όπως αυτό της Χαλκιδικής είναι αξιοθαύμαστες. Ήθελε να κερδίσει το ERC τότε, κι αυτό είναι αυτό που θέλω να κάνω κι εγώ φέτος. Το Junior ERC προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για τις καριέρες νέων οδηγών.»

Μία επιτυχημένη σεζόν στο Junior ERC είναι αυτό που χρειάζεται ο McRae για να προαχθεί στο Junior WRC, κάτι που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο όνειρο.

«Το Junior ERC είναι τέλειο για μένα. Το να τρέχω στην Αυστραλία ήταν εξαιρετικό για τα τελευταία δύο χρόνια όμως γνωρίζω ότι πρέπει να κάνω το επόμενο βήμα και να έρθω στην Ευρώπη, και αυτό ακριβώς θα κάνω αυτή τη σεζόν,» είπε ο 18χρονος.

«Υπάρχουν μερικοί καταπληκτικοί αγώνες στο ευρωπαϊκό καλεντάρι – αγώνες που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία όσον αφορά το τερέν και τη φύση των διαδρομών, από τις υπερταχύτατες ΕΔ της Πολωνίας και της Λετονίας στις ασφάλτινες διαδρομές στη Ρώμη και το Zlin. και φυσικά, υπάρχει το ολοκαίνουργιο ράλλυ Σουηδίας.

«Η ευκαιρία να μάθω νέες διαδρομές στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για εμένα και την εξέλιξή μου – όμως το πραγματικό βραβείο είναι η δυνατότητα να οδηγήσω στο Junior WRC του χρόνου. Αυτός είναι ο στόχος για φέτος,» εξήγησε ο McRae.

Ο Max θα μετακομίσει στην Ευρώπη πριν την έναρξη της σεζόν του Junior ERC τον Μάιο στο Mikolajki της Πολωνίας, για να προετοιμαστεί κατάλληλα ενόψει της χρονιάς που έρχεται.

Ο διευθυντής του πρωταθλήματος ERC, Iain Campbell, μίλησε για τον νεαρό «συνεχιστή» του ονόματος McRae: «Το όνομα McRae είναι ένα από τα πιο εμβληματικά στην ιστορία του Ράλλυ, και είμαστε τώρα πολύ ευγνώμονες που έχουμε την τρίτη γενιά της οικογένειας McRae στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

«Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα, του θείου και του παππού του και θα βρεθεί στο βάθρο του ERC πολύ σύντομα. Το Junior ERC είναι το τέλειο βήμα για οδηγούς σαν τον Max, οι οποίοι περνούν από τα τοπικά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.»