Τερματισμός για τον Σερδερίδη στη Γερμανία!


Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, στην επιστροφή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο Ράλλυ Γερμανίας.

  • 22/8/2016

Ο Έλληνας οδηγός τερμάτισε στην 14η θέση της ανταγωνιστικής κατηγορίας WRC2, η οποία απευθύνεται κυρίως σε ιδιώτες. Έχοντας παραπλεύρως τον έμπειρο Βέλγο Fred Miclotte, ο οδηγός της Citroen DS3 R5 ακολούθησε συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία του επέτρεψε να τερματίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Ράλλυ Γερμανίας.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα περιλάμβανε 4 ειδικές διαδρομές με τον Σερδερίδη να κινείται φυλαγμένα, έχοντας ως στόχο τον τερματισμό: «Οι δύο ειδικές της Κυριακής διεξήχθησαν σε στεγνό οδόστρωμα, σε αντίθεση με τις πρωινές του Σαββάτου. Στο μυαλό μας είχαμε τον τερματισμό, οπότε επιλέξαμε να μην πιέσουμε και να διατηρήσουμε τη θέση μας. Δυστυχώς, υποχωρήσαμε μια θέση στην κατηγορία, ολοκληρώνοντας στη 14η του WRC2.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος πρόσθεσε αναφορικά με την απόδοσή του το τριήμερο: «Δεν μείναμε ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις μας. Ξεκινούσαμε αρκετά μουδιασμένα το πρωί και αργούσαμε να ανεβάσουμε ρυθμό. Βέβαια, είναι αρκετά σημαντικό πως σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό αγώνα, όπως είναι αυτός της Γερμανίας, αποφύγαμε τα λάθη και τερματίσαμε, χωρίς χρήση του κανονισμού Rally2.»

Ενθουσιασμένος φάνηκε ο Σερδερίδης από τη στήριξη του κόσμου: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Γερμανοί φίλαθλοι γέμισαν ασφυκτικά τις ειδικές. Χαρακτηριστικά, το Σάββατο στην Panzerplatte, ο αριθμός των θεατών μου έκανε εντύπωση.»

Η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνιση του Σερδερίδη στο WRC θα γίνει στο Ράλλυ Αυστραλίας, το οποίο θα διεξαχθεί σε χωμάτινες επιφάνειες από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου, στο κλείσιμο της χρονιάς.