Θέλουν να κάνουν κανονικά το Ράλι Σαρδηνίας οι Ιταλοί


Η Σαρδηνία επιθυμεί να φιλοξενήσει κανονικά τον αγώνα του WRC παρά τις αντιρρήσεις των ομάδων λόγω του αυξημένου κόστους των μεταφορών

  • 1/6/2020

Το Ράλι Σαρδηνίας ήταν από τα πρώτα που μπήκαν στον… πάγο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊου «χτύπησε» πολύ έντονα την Ιταλία και ήταν από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να μπορέσουν οι γείτονες να φιλοξενήσουν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Φαίνεται, όμως, πως τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν όσον αφορά τον ιστορικό αγώνα. Αφενός η κατάσταση με τον COVID-19 δείχνει να βελτιώνεται στην Ιταλία, με τη Σαρδηνία να έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να ελέγξει την πορεία του ιού, βασιζόμενη και στην απαγόρευση προσέλευσης κόσμου στο νησί από την ηπειρωτική Ιταλία.

Η Σαρδηνία, λοιπόν, φαίνεται αποφασισμένη να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για να διεξαγάγει φέτος αγώνα του WRC, αρκεί να μπορέσουν να ξεπεραστούν και κάποια άλλα ζητήματα. Με βασικότερο όλων το οικονομικό.

Η Σαρδηνία είναι μία από τις πέντε μεγάλες περιοχές της Ιταλίας που έχουν οικονομική «ανεξαρτησία», δηλαδή έχουν δικό τους φορολογικό καθεστώς και μπορούν σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό να καθορίζουν τη ροή των χρημάτων τους. Οι άλλες τέσσερις είναι η Σικελία, το Βένετο, το Τρεντίνο Άλτο Αντίτζε και το Φρίουλι-Βενέτσια-Τζούλια. Με λίγα λόγια, τα δύο μεγάλα νησιά και το τμήμα του ιταλικού Βορρά που συνορεύει με την Αυστρία και παλαιότερα αποτελούσε μέρος του Νοτίου Τιρόλου.

Εάν μπορέσει να εξασφαλιστεί η οικονομική υποστήριξη του αγώνα από την τοπική «κυβέρνηση» (κάτι σαν τις δικές μας διευρυμένες Περιφερειακές Ενότητες), τότε θεωρείται δεδομένο πως η Σαρδηνία θα ξαναμπεί στο πρόγραμμα του WRC για το 2020.