To Toyota GR Yaris Rally2 πήρε μπροστά και ο ήχος τα «σπάει» (video)


Το Toyota GR Yaris Rally2 ταξίδεψε στην Πορτογαλία για δοκιμές, και δαμάζει τις χωμάτινες διαδρομές του Viseu.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MondegoSport - YouTube
  • 4/2/2023

Η ομάδα της Toyota Gazoo Racing συνεχίζει τις δοκιμές για το «μικρό της θαύμα,» το νέο Toyota GR Yaris Rally2, αυτή τη φορά σε πορτογαλικό χώμα. Ο Juho Hanninen βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του Yaris, προκειμένου να εξελίξει το όχημα της εταιρείας, με το οποίο σκοπεύει να διαγωνιστεί στην κατηγορίαWRC2 το 2024.

Η Toyota χτίζει τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού προγράμματος που θα απευθύνεται σε πελάτες της ιαπωνικής εταιρείας, ενάντια σε άλλες τέτοιες προσπάθειες των αντιπάλων της, οι οποίοι έχουν εξελιχθεί πολύ περισσότερο στον συγκεκριμένο τομέα. Το Toyota GR Yaris Rally2 είναι ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία του.

Αποκαλύφθηκε στο Ράλλυ Ιαπωνίας 2022, το «σπίτι» της Toyota, ενώ έκανε την εμφάνισή του και στο service park του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, μετά τις δοκιμές που έκανε η ομάδα στις παγωμένες και χιονισμένες διαδρομές της Φινλανδίας, όχι μακριά από τις εγκαταστάσεις της Toyota στο Jyvaskyla.

Τώρα, το Rally2 της Toyota ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να δοκιμαστεί και σε χωμάτινες συνθήκες, με τον Juho Hanninen να προσθέτει κι άλλα χιλιόμετρα στο κοντέρ του GR Yaris. Τόσο η τεράστια εμπειρία του 41χρονου Φινλανδού, αλλά και το τεχνικό υπόβαθρο που διαθέτει, θα αποτελέσει «κλειδί» στην εξέλιξη του οχήματος.

Φεύγοντας από την Πορτογαλία, η Toyota δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξη για το εγχείρημά της, όντας πολύ ευχαριστημένη μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών. Το αυτοκίνητο δείχνει να είναι εξαιρετικά στιβαρό και ανθεκτικό, κάτι που είναι λογικό, αφού το GR Yaris Rally2 έχει βασιστεί πάνω στο Rally1 της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο έχει αποδείξει πολλάκις την αξία του. Εξάλλου, αυτό ήταν το όχημα που οδήγησε τον Rovanpera, και την ίδια την ομάδα, στην κατάκτηση του διπλού πρωταθλήματος τη χρονιά που πέρασε.

Οι Ιάπωνες δε θα αρκεστούν μόνο στα ευρωπαϊκά εδάφη, καθώς σκοπεύουν να τρέξουν μία σειρά δοκιμών και στην πατρίδα τους παίρνοντας έγκριση μόνο από την ομοσπονδία της Ιαπωνίας, χωρίς να είναι απαραίτητη η αντίστοιχη έγκριση από την FIA. Το Toyota GR Yaris Rally2 θα διαγωνιστεί στο ιαπωνικό πρωτάθλημα ράλλυ, με τον πατέρα του Takamoto KatsutaNorihito, να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι, ενώ την επιστροφή του στα αγωνιστικά αναμένεται να κάνει και ο team principal της Toyota, Jari-Matti Latvala

Δείτε τις πρώτες εικόνες των δοκιμών: