WRC: Άνετη επικράτηση Ogier-Citroen στα χώματα της Τουρκίας


Σε παράσταση για έναν ρόλο μετατράπηκε το Ράλι Τουρκίας, με τον S. Ogier να επικρατεί του ομόσταυλού του E. Lappi και τη Citroen να πανηγυρίζει το 1-2 στις αφιλόξενες ειδικές διαδρομές των γειτόνων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/9/2019

Νέο ενδιαφέρον απέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά την επικράτηση του S. Ogier στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στις αφιλόξενες ειδικές διαδρομές της Τουρκίας και την εγκατάλειψε του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Ο. Tanak.

H Citroen είδε από νωρίς τον E. Lappi να περνά στην πρώτη θέση του αγώνα και τον S. Ogier να ανακάμπτει πιο γρήγορα απ’ ότι θα περίμενε κανείς μετά και το κλατάρισμα στη δεύτερη ειδική διαδρομή.

Πριν το τέλος της πρώτης ημέρας τα Citroen C3 WRC των Lappi και Ogier είχαν ήδη βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης με τον T. Neuville να ακολουθεί στην τρίτη θέση και τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος O. Tanak να υποχωρεί όγδοος.

Τα χειρότερα, βέβαια, δεν είχαν έρθει για τον Εσθονό οδηγό της Toyota, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην ένατη ειδική διαδρομή του αγώνα εξαιτίας ενός προβλήματος στην τροφοδοσία καυσίμου του Yaris WRC.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο S. Ogier υπερκάλυψε τη διαφορά που τον χώριζε από την πρώτη θέση, περνώντας στην κορυφή όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

O E. Lappi  ολοκλήρωσε το Ράλι Τουρκίας σε απόσταση 7,6 δευτερολέπτων από τον Αλσατό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, χαρίζοντας  στη ομάδα της Citroen το «1-2» το οποίο την επαναφέρει στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου.

Πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος  εξασφάλισε στη Hyundai o Α. Mikkelsen, βλέποντας την καρό σημαία από την τρίτη θέση.

Αντιθέτως, η Toyota δεν κατάφερε να πάρει όσα ενδεχομένως περίμενε από τον αγώνα της Τουρκίας, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η νίκη του O. Tanak στην υπερειδική διαδρομή του αγώνα και η κατάκτηση των 5 επιπλέον βαθμών μείωσε στο ελάχιστο τις βαθμολογικές απώλειας για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ωστόσο, ο S. Ogier βρίσκεται πλέον σε απόσταση βολής από τον Εσθονό, έχοντας τρεις ακόμα αγώνες για να καλύψει τους 17 βαθμούς που τον χωρίζουν από την κορυφή.

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Μ. Βρετανία το τριήμερο 3-6 Οκτωβρίου.