WRC: Αποκαλύφθηκε το νέο υβριδικό «κτήνος» της Ford


H M Sport έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες του υβριδικού rally car της Ford, το οποίο και εξελίσσεται με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2022.

  • 29/4/2021

Η υβριδική εποχή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έχει ήδη ανατείλει και αυτό έρχεται να μας το υπενθυμίσει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο η M Sport.

H βρετανική ομάδα, η οποία συμμετέχει στο WRC με τα αγωνιστικών προδιαγραφών Ford Fiesta έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης της υβριδικής εκδοχής ενός rally car.

To τελευταίο μάλιστα ενδέχεται να έχει αφετηρία το Ford Puma και όχι το Ford Fiesta, αν και για τις ανάγκες εξέλιξης του νέου υβριδικού κινητήριου συνόλου χρησιμοποιείται το αμάξωμα του δημοφιλούς supermini.

Πέρα από την υβριδική τεχνολογία η οποία εντάσσεται πλέον στις τεχνικές προδιαγραφές των αγωνιστικών οχημάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, αλλαγές παρουσιάζει και η αρχιτεκτονική του roll cage, καθώς σκοπός της FIA είναι να αναβαθμίσει περαιτέρω την ασφάλεια που παρέχουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα σε οδηγό και συνοδηγό.

Σε κάθε περίπτωση, η μετάβαση στην υβριδική εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, καθώς ο προμηθευτής του υβριδικού κιτ ανακάλεσε τα εξαρτήματα τα οποία είχε παραδώσει στους κατασκευαστές, προκαλώντας καθυστερήσεις στην εξέλιξη των ίδιων των οχημάτων.

Να θυμίσουμε ότι η κορυφαία κατηγορία του WRC θα ονομάζεται πλέον Rally 1, με τον ηλεκτροκινητήρα του υβριδικού συστήματος να συμβάλλει στο έργο του κινητήρα εσωτερικής καύσης με 136 ίππους και 180 Nm ροπής.