WRC: Με 14 αγώνες το 2023, Σεπτέμβριο και πάλι το Ακρόπολις


Συνολικά 14 αγώνες θα περιλαμβάνει το καλεντάρι του 2023 στο WRC, το πρόγραμμα του οποίου αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου, κατά τη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA.

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτο: Red Bull Content Pool
  • 2/10/2022

Το Ιανουάριο το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τον αγώνα του Μόντε Κάρλο, με το Ράλι Σουηδίας να ακολουθεί τον Φεβρουάριο. Τον Μάρτιο το WRC θα επιστρέψει στο Μεξικό, για να επιστρέψει στην Ευρώπη και το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας τον Απρίλιο.

Ο Μάιος περιλαμβάνει το χωμάτινο Ράλι Πορτογαλίας, ενώ για τις αρχές Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η Σαρδηνία. Έπειτα από τρεις εβδομάδες, λόγω των αναγκών μεταφοράς, θα διεξαχθεί το «Σαφάρι» στην Κένυα, με τον Ιούλιο να περιλαμβάνει το Ράλι Εσθονίας.

Ο αγώνας της Φινλανδίας θα διεξαχθεί στις αρχές Αυγούστου όπως και φέτος, με το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου να περιλαμβάνει δύο Ράλι: το Ακρόπολις και τη Χιλή. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί εάν η Χιλή θα είναι στις αρχές Σεπτεμβρίου και το Ακρόπολις στο τέλος του μήνα, ή εάν θα υπάρξει αλλαγή της σειράς, με τον «εθνικό μας αγώνα» να διατηρεί τη θέση του τις πρώτες εβδομάδες του πρώτου μήνα του φθινοπώρου, και τη Χιλή να ακολουθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Μια νέα ιδέα του promoter αποτελεί το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες. Οι ειδικές της Παρασκευής θα είναι στην Τσεχία, το Σάββατο τα αυτοκίνητα θα περάσουν στην Αυστρία, με το φινάλε να λαμβάνει χώρα την Κυριακή στη Γερμανία.

Προτελευταίος αγώνας της σεζόν θα είναι αυτός της Ιαπωνίας τον Νοέμβριο, με τη Σαουδική Αραβία να μπαίνει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα το 2023, έχοντας υπογράψει πολυετή συμφωνία με τον όρο να αποτελεί τον τελευταίο αγώνα κάθε χρονιάς, στις αρχές Δεκεμβρίου.