WRC - Neuville: «Είμαι ομαδικός παίκτης»


Ο οδηγός της Hyundai Motorsport, Thierry Neuville, τόνισε πως είναι «ομαδικός παίκτης» και δεν θα ήθελε η ομάδα να εστιάσει την προσοχή της σε εκείνον ώστε να πάει για την κατάκτηση του τίτλου.

  • 10/6/2021

Με τις ατυχίες που έχει αντιμετωπίσει ο Ott Tanak στα δύο τελευταία ράλι σε Πορτογαλία και Σαρδηνία, κάτι που έχει δει τον έτερο οδηγό της Hyundai, Thierry Neuville, να τον προσπερνά στη βαθμολογία, με διαφορά 28 βαθμών.

Κι η διαφορά του από τον πρωτοπόρο Sebastien Ogier, όμως, είναι εξίσου μεγάλη, στους 29 βαθμούς.

Όταν ρωτήθηκε από το Dirtfish.com για το αν θα πρέπει η Hyundai (κι οι teammates του) να εστιάσουν στο να τον βοηθήσουν να συλλέξει τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς και να κυνηγήσει τον Γάλλο στη μάχη του τίτλου, ο Neuville απάντησε:

«Όπως λέω πάντα, είμαι ομαδικός πάικτης, περισσότερο από άλλους οδηγούς. Θέλω να επαναφέρω την ομάδα στην κορυφή, οπότε πρέπει όλοι μας να παίρνουμε τους περισσότερους δυνατούς βαθμούς.

«Στη Hyundai έχουμε πάντα τις ίδιες ευκαιρίες και τα ίδια αυτοκίνητα, αυτό ισχύει ακόμα κια θα ισχύει μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Αλλά ίσως φτάσουμε σε κάποιο σημείο στο οποί η κατάσταση να τα φέρνει έτσι ώστε οι βαθμοί ενός οδηγού να είμαι πολύ σημαντικοίγια μένα, περισσότερο από του Ott ή του Dani, ή όποιου είναι στο τρίτο αυτοκίνητο. Αυτό, όμως, θα το αφήσω στον Andrea [Adamo, team principal] να αποφασίσει τι θα κάνουμε.»