WRC - Ogier: «Ξεχωριστή η φετινή νίκη στη Σαρδηνία»


Ο Sebastien Ogier τονίζει τη μοναδικότητα της φετινής του νίκης στο Ράλι Σαρδηνίας, παρά τις αρχικές του ανησυχίες για τις ελπίδες του στον ιταλικό αγώνα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 7/6/2021

Ο Sebastien Ogier πήρε την τέταρτη νίκη του στο Ράλι Σαρδηνίας, εν μέρει χάρη στην εγκατάλειψη του OttTanak κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του αγώνα.

Ο Γάλλος, που εκκινούσε την πρώτη μέρα από την πρώτη θέση και «καθάριζε» τις διαδρομές στην ιταλική νήσο, βρέθηκε σε θέση βάθρου, έχοντας πιέσει αρκετά για να μείνει κοντά στον ανταγωνισμό.

Με την ατυχία του Tanak να χτυπήσει πέτρα στην αγωνιστική γραμμή το Σάββατο, ο 7κις πρωταθλητής κληρονόμησε την πρωτοπορία του αγώνα, που δεν έχασε μέχρι και το φινάλε.

Κάπως έτσι, κατάφερε να φύγει με 27 βαθμούς και διευρυμένο προβάδισμα στη βαθμολογία των οδηγών (106 βαθμοί έναντι 95 του Elfyn Evans).

Μιλώντας μετά το πέρας του αγώνα, ο Ogier εξήγησε πως το αποτέλεσμα που έφερε, ξεπερνά κάθε προσδοκία του, κάνοντας τούτη τη νίκη «ξεχωριστή»:

«Είναι αλήθεια πως πριν την εκκίνηση ανέφερα ότι δεν ήμουν και τόσο σίγουρος τι ήθελα εγώ εδώ, και πως θα ήθελα να είμαι σπίτι μου. Φαίνεται πως τελικά ήταν καλή ιδέα που ήρθα.

«Είναι δύσκολο να κατατάξω τις νίκες που έχω πάρει, αλλά το να κερδίσω στη Σαρδηνία ξεκινώντας πρώτος τις ε.δ., δεν συμβαίνει κάθε μέρα, είναι δείγμα πως αυτή η νίκη κατέχει υψηλή θέση, είναι ξεχωριστή.

«Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, προτιμώ τις σκληρές μάχες, αλλά με αυτούς τους κανονισμούς, οι κορυφαίοι οδηγοί δεν μπορούν να δώσουν μάχες μεταξύ τους εξαιτίας των διαφορετικών θέσεων από τις οποίες εκκινούν.

«Είναι κρίμα που συμβαίνει αυτό, αλλά δεν είναι κάτι το καινούριο. Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για αυτή μας τη νίκη.

«Πίστευα πως θα ταλαιπωρούμουν αρκετά. Στόχος μου ήταν να επικεντρωθώ στον οδηγό που θα βρισκόταν πίσω μου στην κατάταξη, κι αν έμενα μπροστά του, θα ήταν επίτευγμα.

«Ο,τιδήποτε παραπάνω από αυτό, θα ήταν ένα bonus. Κατάφερα να είμαι ταχύτερος από τον Elfyn και τον Thierry την πρώτη μέρα, που ήταν μία καλή εξέλιξη για εμάς. Μετά, ο Ott ήταν σε άλλο επίπεδο ταχύτητας, αλλά ήταν και λογικό χάρη στην θέση από την οποία ξεκινούσε.

«Η δεύτερη μέρα ήταν εξίσου δυνατή, αν και δεν πήραμε τα ίδια ρίσκα. Μετά, όταν ο Ott εγκατέλειψε και βρεθήκαμε στην πρώτη θέση, έπρεπε απλά να φερθούμε έξυπνα και να εξασφαλίσουμε τη νίκη.»