WRC: Προς παραμονή στην Toyota o Evans, σκέψεις για επιστροφή Lappi


Ο Elfyn Evans αναμένεται να παραμείνει οδηγός της Toyota Gazoo Racing, με την ιαπωνική ομάδα να εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει στο δυναμικό της τον Esapekka Lappi.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 21/6/2021

Κομμάτι-κομμάτι, το οδηγικό παζλ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2022 συμπληρώνεται, με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς.

Μετά την πρώτη ένδειξη ότι ο Sebastien Ogier θέλει να μείνει στην Toyota και το 2022, η Jari-Matti Latvala, επικεφαλής της ομάδας, μπορεί να νιώθει σίγουρος και για την παραμονή του Elfyn Evans.

Ο Ουαλός αποφεύγει να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει το ο,τιδήποτε, όμως αξιόπιστο ρεπορτάζ του Dirtfish.com, αναφέρει ότι ο 4 φορές νικητής στο WRC θα παραμείνει στο bucket του Yaris WRC και τη νέα σεζόν.

Το αυτό πρόκειται να ισχύσει και για τον Kalle Rovanpera, διατηρώντας έτσι το τρίδυμο που συμμετέχει σταθερά στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ενδιαφέρον είναι πως, στο ίδιο ρεπορτάζ, γίνεται λόγος για επιστροφή Esappeka Lappi στους Ιάπωνες. 

Ο Φινλανδός πήρε την πρώτη του νίκη με την ομάδα το 2017 στο Ράλι Φινλανδίας, και διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στα πρώτα χρόνια της Toyota στην επιστροφή της στο WRC, μέχρι την αποχώρησή του από αυτήν με το τέλος του 2018.

Η συμμετοχή του, όμως, δεν θα είναι σε σταθερή βάση, αφού το όνομά του «παίζει» για αντικαστάτη του Ogier, εφόσον εκείνος δεν θέλει να κάνει πλήρη σεζόν το 2022.