WRC - ΡΑΛΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: Ogier όπως και πέρσι (video)


Ο Sebastien Ogier μετά από τη νίκη του στο ADAC Ράλι στη Γερμανία, δήλωσε ότι πιστεύει ότι οφείλεται στην καλύτερη διαχείριση ελαστικών στην ειδική της Panzerplatte.

  • 22/8/2016

Όπως και πέρσι, ο Γάλλος της Volkswagen ήταν και πάλι ο νικητής της στο Ράλι ADAC. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε να κερδίσει από τη Σουηδία τον Φεβρουάριο και σίγουρα αυτή η νίκη του του δίνει πλεονέκτημα και για τον τίτλο του 2016 καθώς πλέον έχει αποκτήσει προβάδισμα 59 πόντων (169 έναντι 110 του team-mate του Andreas Mikkelsen που είναι στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Και μπορεί αρχικά ο team-mate του στη Volkswagen Andreas Mikkelsen να είχε το προβάδισμα στη Γερμανία, αλλά ο Ogier ανέβηκε στην πρώτη θέση από το Σάββατο όταν έκανε καλύτερη διαχείριση ελαστικών στη γρήγορη και σκληρή ειδική των 40 km «Panzerplatte Lang». Το πλεονέκτημα που απέκτησε σε αυτήν την ειδική αποδείχτηκε τελικά ικανό για να του χαρίσει τη νίκη στο γερμανικό Ράλι.   
 
«Όπως και πέρσι η διαφορά έγινε στην Panzerplatte. Είναι πολύ απαιτητική σε θέματα ελαστικών. Απ' ό,τι φαίνεται ένα από τα δυνατά μου σημεία εδώ είναι να κάνω καλύτερη διαχείριση ελαστικών σε αυτήν την ειδική. Αν κοιτάξετε την ταχύτητα προς το τέλος της ειδικής θα δείτε ότι εκεί είναι που έκανα την διαφορά.» δήλωσε ο Ogier.
 
Και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα σωστό Ράλι Γερμανίας με "σωστό" γερμανικό καιρό. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις την επιλογή ελαστικών. Τις περισσότερες φορές κάναμε έναν καλό συμβιβασμό, αλλά ποτέ την τέλεια επιλογή. Το καλό όμως ήταν ότι κάναμε μία σωστή επιλογή ώστε να συνεχίζουμε με πολύ καλό ρυθμό».
 
Η εξαιρετική ικανότητα του Ogier στη σωστή διαχείριση των ελαστικών είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του που τον κάνουν να κερδίζει τις περισσότερες φορές. Και στη Γερμανία παραδέχτηκε ότι δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο πέρα από αυτό.
 
«Δεν είναι μυστικό, ούτε κάτι ειδικό, είναι το πως θα "σώσεις" τα ελαστικά σου. Όλα έχουν να κάνουν με τις τρεις παραμέτρους που μπορείς να ελέγξεις. Τον τρόπο που επιταχύνεις, φρενάρεις και στρίβεις το τιμόνι. Αν υπάρχει κάποιο μυστικό είναι να τα κάνεις όλα αυτά ομαλά και η πρόκληση είναι να τα κάνεις όλα αυτά με πολύ υψηλές ταχύτητες» συνέχισε ο Ogier.
 
Αυτή ήταν η 3η νίκη στο WRC για τον Γάλλο στο Ράλι Γερμανίας. Το highlight της τελευταίας μέρας ήταν η μάχη για τη δεύτερη θέση. Ο Mikkelsen κράτησε τη θέση μέχρι την πρώτη ειδική την Κυριακή αλλά τον πλησίαζε όλο και περισσότερο το δίδυμο των Hyundai i20 WRC, οι Dani Sordo και Thierry Neuville και τελικά τον πέρασαν. Ο Sordo παραλίγο να χάσει τη δεύτερη θέση στην τελευταία ειδική από τον team-mate του.

Οι τρεις οδηγοί μπήκαν με διαφορά 4.1 s μεταξύ τους στην Power Stage των 14,84 km. Παρότι ο Neuville ήταν στην κορυφή της Power Stage και πήρε τους έξτρα τρεις πόντους για το πρωτάθλημα, ο τέταρτος ταχύτερος χρόνος του Sordo ήταν αρκετός για να του εξασφαλίσει τη 2η θέση της γενικής με διαφορά μόλις 0.1 s!

Ο Neuville πήρε έτσι την τελευταία θέση του podium, ενώ η απογοήτευση ήταν για τον Mikkelsen που βρέθηκε τελικά στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με το Polo R. Στην 5η θέση τερμάτισε ο Hayden Paddon ενώ πίσω του ήταν ο Mads Østberg που συμπλήρωσε το top 6.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι οδηγοί της Skoda στο WRC 2 Esapekka Lappi, Pontus Tidemand και Jan Kopecky, ενώ ο τοπικός ήρωας Armin Kremer ήταν στη 10η θέση με Fabia R5 επίσης.

Ο Ott Tänak της DMACK World Rally Team εγκατέλειψε την πρώτη ημέρα και το ίδιο έκαναν και οι Jari-Matti Latvala και ο οδηγός της M-Sport World Rally Team, Eric Camilli.