WRC-Ράλι Κορσικής: Νίκη στο νήμα για Neuville-Hyundai


Την πρώτη του φετινή νίκη σημείωσε στην Κορσική ο Neuville με το Hyundai i20 WRC μετά από έναν αγώνα θρίλερ που κρίθηκε στην τελευταία ειδική.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/3/2019

Πολλές φορές στους αγώνες χρειάζεσαι και αρκετή τύχη για να φθάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, και από τέτοια είχε αρκετή στην φετινή Κορσική ο Thierry Neuville ο οποίος τελικά κατάφερε μόλις στην τελευταία ειδική (και special stage) να περάσει στην πρώτη θέση και να πάρει και την παρθενική του νίκη για φέτος. Μία νίκη που τον φέρνει τον ίδιο και την ομάδα του στην πρώτη θέση της κατάταξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

Για να γίνει αυτό βέβαια έπρεπε να χάσει περίπου ένα λεπτό ο μέχρι τότε επικεφαλής του αγώνα Εlfyn Evans που με το Fiesta της M-Sport είχε καταφέρει σήμερα, στην τελευταία ημέρα του αγώνα, όχι μόνο να καλύψει την διαφορά, αλλά να έχει πάρει κεφάλι, έχοντας εμπρός του μία σχεδόν σίγουρη νίκη. Παρ' όλα αυτά δεν κατάφερε να πάρει την δεύτερη πρωτιά στην καριέρα του, χάνοντας αρκετό χρόνο στην special stage και τερματίζοντας τελικά τρίτος.

Δεύτερος με έξυπνο αλλά και επεισοδιακό αγώνα βρέθηκε ο Ogier o οποίος κατάφερε να φύγει με πολύτιμους  βαθμούς από την Κορσική παρά το ότι δεν κατάφερε να βρεθεί ποτέ σε ανταγωνιστικό ρυθμό με το C3 WRC. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Dani Sordo o οποίος πάλεψε αρκετά με τον Οgier, στο τέλος όμως αρκέστηκε στους πόντους που προσφέρει στην ομάδα του στο κυνήγι του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Στην 5η θέση τερμάτισε ο Teemu Suninen που επιβεβαίωσε (μαζί με την απόδοση του Evans) την τεράστια εξέλιξη των Fiesta, ενώ στην 6η o Tanak είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό την δεύτερη ημέρα, κάτι που τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης και ψυχολογίας για κάτι παραπάνω (αν και πήρε πολύτιμους βαθμούς από την δεύτερη θέση στην special stage). 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Esapekka Lappi, Sebastien Loeb, Kris Meeke και Jari Matti Latvala, με τον Meeke να κερδίζει την πρώτη θέση στην special stage. Eπόμενος αγώνας στη Νότια Αμερική, στα χώματα της Αργεντινής, με το πρωτάθλημα να έχει πάρει πλεον κυριολεκτικά φωτιά.