WRC – Ράλλυ Σουηδίας: Νίκη του Tanak και της Toyota


Στις παγωμένες ειδικές της Σουηδίας, ο Ott Tanak έκανε την πρώτη του φετινή νίκη και έβαλε για τα καλά υποψηφιότητα για τους διεκδικητές του τίτλου.
 

  • 17/2/2019

Σε ένα κλασικό σουηδικό ράλι, με αρκετό χιόνι και πάγο στις ειδικές διαδρομές, ο Εσθονός οδηγός της Toyota, κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί σ' αυτόν τον αγώνα. Ο Ott Tanak είχε από την αρχή το πάνω χέρι, πήρε διαφορά ασφαλείας την δεύτερη ημέρα και κατάφερε χωρίς ιδιαίτερο άγχος να φέρει το Yaris WRC στην πρώτη θέση του βάθρου. Μαλιστα πήρε και την power stage με έναν εξαιρετικό χρόνο, κάτι που του δίνει το μέγιστο των βαθμών από αυτό τον αγώνα.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Esapekka Lappi, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη στις τελευταίες ειδικές με τον Neuville και τον Mikkelsen, όμως ο οδηγός της Citroen κατάφερε τελικά να πάρει κεφάλι και τελικά να τερματίσει πίσω από τον Tanak. Πίσω του βρέθηκε ο Neuville με το Hyundai i20WRC, που παρά τις προσπάθειές του στις τελευταίες ειδικές δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο, συν βέβαια τους έξτρα βαθμούς που πήρε από την Power Stage.

O Μikkelsen με το άλλο Hyundai προσπάθησε αρκετά αλλά έμεινε εκτός βάθρου, ενώ πίσω του, ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στις τελευταίες ειδικές βρέθηκε ο Elfyn Evans με το Fiesta της M-Sport. Πίσω τους βρέθηκε ο Kris Meeke που έδωσε μεγάλη μάχη με τον Loeb, όμως ο Γάλλος πολυπρωταθλητής φαίνεται ότι δεν ήταν στον ρυθμό του αγώνα, και έμεινε αρκετά μακριά από την διεκδίκηση κάτι καλύτερου, συγκεντρώνοντας απλά βαθμούς για την Hyundai.

Aπό τα χιόνια της Σουηδίας θα μεταφερθούμε στις 7-10 Μαρτίου στα χώματα του Μεξικό, όπου και ουσιαστικά θα αρχίσει η κανονικότητα του πρωταθλήματος, με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Εκεί σίγουρα πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά,και μάλλον θα φανεί και ποιοί είναι οι συνδυασμοί που θα έχουν το πάνω χέρι μέσα στην σεζόν.